maanantai 16. joulukuuta 2019

Sininen joulupukki


Jyväskylän Hippoksella oli viikonvaihteessa joulutori, jossa oli kymmeniä myyjiä ja tosi paljon yleisöä.  Poliittisia puolueita ei yllättäen paikalla näkynyt, sillä perisuomalaiseen tapaan nämä säästelivät paukkujaan lähemmäksi vaaleja. Yksi miellyttävä poikkeus kuitenkin oli. Se oli Sininen Tulevaisuus, joka halusi näyttää maailmalle, että ”olemme olemassa.”

Paikalla oli myös pari joulupukkia, jotka olivat kuin veljekset, paitsi että toinen oli perinteisen punainen kuin CocaCola ikään ja toinen taas sininen, joka lupaili sinistä tulevaisuutta.  Sininen pukki herätti paitsi ihastusta myös hämmästystä, ja tämä sinivalkoinen persoona joutui useiden haastattelujen kohteeksi.

 
Yleisin kysymys oli:”Miksi pukki on sininen?”  Vastaus, joka jäi minun mieleeni, oli melko selkeä ja yksiselitteinen:

 ”Kun Korvatunturikin on Suomea, me tietysti on seurattu Suomen politiikkaa, ja niin sekaisin se näyttää olevan, että Lähi-Idän sotakin tuntuu jäävän toiseksi. Kukaan ei oikein tiedä, kenen puolella ollaan ja ketä vastaan tapellaan. Suomen parasta näyttää ajavan vain yksi puolue, ja senkin kansa äänesti ulos eduskunnasta. Jotta tuollaista katastrofia ei pääsisi enää tapahtumaan, päätettiin pukeutua kansallisiin väreihin.” Samalla tämä on lojaalisuuden osoitus tälle puolueelle. Joulupukki toivotteli lopuksi vain hyvää jatkoa ja sinistä tulevaisuutta Suomelle.

Onhan se niin, että joulua ei pitäisi politisoida, mutta sellaiseksi tämä maailma näyttää muuttuvan.  Eduskunnassa tonttuillaan ja perinteisestä joulupukista on tehty amerikkalaisen cola-yhtiön mannekiini.

Kristuksen syntymäjuhlasta ei kyllä näkynyt vilaustakaan, mikä nyt ei vallan suuri ihme olekaan tässä maallistuvassa maailmassa.
Jos poliittiset puolueet riitelevät keskenään, niin eivätpä kauaksi jää uskonnolliset ryhmittymätkään. On lestadiolaisia, Jehovan todistajia, helluntailaisia ja adventisteja ynnä muuta. Kun kaikki pienetkin ryhmittymät otetaan huomioon, on meillä toista tuhatta uskonnollista ryhmää.  En tiedä, mihin ryhmittymään halla-aholaiset oikein kuuluvat, mutta kovasti tuntuvat kiivailevan islaminuskoa vastaan.  Taitaa kuitenkin olla niin, että kaikista uskonnoista hartaimpia ovat juuri muslimit.  Sekö se sitten on vikana, että Allah on vierasta kieltä ja sitä sanaa ei voi käyttää, vaikka se tarkoittaa jumalaa?

Uskonnollisiin asioihin ei sinrn joulupukki kuitenkaan ottanut kantaa. Kunhan kyseli ihmisiltä, ovatko he olleet kilttejä. Missä tuhmuuden ja kiltteyden raja sitten menee on melko epäselvää, joten eipä ruvennut pukkikaan sitä selvittelemään, vaikka oikea kantapukki olikin kirkon miehiä.  Myrnan piispa, Pyhä Nikolaus, antoi tuon esikuvan nykyisille Korvatunturin pukeillekin. Lahjojen tuomisen taisivat aloittaa jo itämaan tietäjät, jotka toivat lahjoja vastasyntyneelle Jeesus-lapselle.

Tuulivoimayhtiöiden jakamat lahjat eivät mitenkään ole yhteydessä jouluun.

Olipa miten oli, mutta joulupukki on nyt sininen ja Sininen Tulevaisuus on toivottavasti Suomen tulevaisuus.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti