torstai 26. joulukuuta 2019

Pariisin taivaan alla



Olen aina pitänyt itseäni kovin maailmaa nähneenä miehenä, ja paljonhan olen toki nähnytkin, mutta vielä tuntuu olevan aukkoja sivistyksessä. Eräs Euroopan merkittävimmistä kaupungeista, Pariisi, on syystä tai toisesta jäänyt kokematta. No nyt tuli koettua tämä ties monesko joulu ulkomailla. Ei ehkä ihan olisi tarvinnut ranskalaisten liikeennelakkojen aikaan sattua, mutta tulihan lisää kokemusta siitäkin, mitä oikeat liikenneruuhkat tarkoittavat. Lupaan, että en enää koskaan kiroa niitä muutamaa autoa, jotka sattuvat samaan aikaan liikennevaloihin. Sattui toki Pariisissakin, mutta niitä oli monikymmenkertainen määrä, eivätkä ne oikein tainneet välittää liikennevaloista, mutta hyviä olivat väistelemään. Kaiken seassa sitten hurjastelivat moottoripyörät, potkulaudat ja polkupyörät. Vaikka mitään onnettomuutta en onnistunut näkemäänkään, vaikka varmasti niitäkin oli, sillä hälytysajoneuvojen ujellus kuului jatkuvasti kaupungin äänimaailmaan.

Pariisiin lähtiessä olin asettanut itselleni kolme päämäärää. Ensinnäkin kahvilla pitää käydä Eiffel-tornissa, ja sitten kirpputorit pitää nähdä. Kuuluisia ranskalaisia kirkkoja pitää myös nähdä, ja jossakin jumalanpalveluksessa käydä.

Tapaani on yleensä kuulunut myös ostaa ainakin yksi maalaus matkamuistoksi reissuiltani.

Melkeinpä kaikki tavoitteet saavutettiinkin. Eiffel-tornissa juotiin kahvit ja taisinpa ostaa jonkun tornin pienoismallinkin. 


 

 
Kirpputorikin löydettiin, joskin vaikeahan sinne oli taivaltaa liikennelakosta johtuen. Toki kirpputoriltakin taulu ostettiin, mutta varmaan merkittävin maalaus suoraan taiteilijalta. 


 
 Eddine Sahraoui Schems: Pariisissa

Myös Seinen rantojen kojuista ostin pari hyvää, vaikkakin vähemmän arvokasta öljymaalausta.


                     
Silleen se sitten meni. Eihän se tietysti mukavaa ollut liikennelakosta kärsiä, mutta tulipahan uutta kokemusta suuren maailman tyylistä. Mitään mellakoita ja mielenosoituksia ei kai pitäisi toivoa, mutta olisihan se ollut mielenkiintoista nähdä niitä keltaliivien rähinöitä, joista Suomen TV:kin on niin paljon kertonut. Rauhanomaisia pikkumarsseja kyllä nähtiin, mutta sellaisia näkee vappuna Suomessakin. Mitään mellakkaa en itsekään halunnut aloittaa.


 Kaikki moottoriajoneuvot liikenteessä samanaikaisesti...

Ranskalaisten luonne ja käytös ansaitsee ihan oman lukunsa, joten siitäkin saatte varmasti vielä lukea tältäkin palstalta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti