perjantai 5. lokakuuta 2012

Vaihtoehdotko vähissä?



Jotenkin se vaan tuntuu poskettomalta hurskastelulta, kun meidän hallitusta ei saa muka arvostella. Katainenkin huusi naama punaisena, että oppositio arvostelee, mutta ei esitä vaihtoehtoja. Sitten kun oppositio esittää vaihtoehtoja, se onki populismia. Varsinkin silloin tivataan vaihtoehtoa, jos jotakin asiaa vastustaa nimenomaan Perussuomalaiset. Ja silloin ehdottomasti kaikki hallituspuolueiden edustajat huutavat että se on populismia. Eikä puoletkaan huutajista edes tiedä mitä populismi on.

Mitenkähän minulle ei ole koskaan tullut mieleenkään, että pitäisi siinä samassa esittää se vaihtoehto, kun jotakin asiaa vastustaa.  Kyllä niitä on tuhansia asioita, joissa jonkin teon tai tapahtuman vaihtoehtona on se, että niin ei tehdä, tai niin ei tapahdu.  Otetaan nyt kerran vielä se Kreikan tukipaketti.  Siihen lähdettiin mukaan, vaikka oppositio vastustikin sitä.  Ihan realistinen vaihtoehto oli, että ei olisi lähdetty mukaan. Näin se menee.   Ei auton alle jäämisen vaihtoehto ole se että jää junan alle. Vaihtoehto on se, että ei joudu onnettomuuteen ollenkaan. Toki Suomenkin mahdollisuudet onnettomuuteen joutumiseksi kasvoivat olennaisesti Suomen liityttyä euroon. Ruotsi ei siihen ”halpaan” mennyt, ja nyt sitten katsellaan naama virneessä, miten itäinen naapurimaa selviää. No selvitäänhän me. Ainahan me on selvitty, mutta on se välillä ollut niin kuin pakkasella housuihin tullut pisu.  Aluksi se lämmittää, mutta sitten on kahta kylmempi.  Kyllä se selviäminen kuitenkin edellyttää hallituksen vaihtoa. Näinhän se on aina ennenkin pitänyt menetellä.

Tämä paljon puhuttu kuntaremontti ja siitä aiheutunut välikysymys oli taas se tekijä, joka sai minut kirjoittamaan tätä juttua. Hallituksen ehdottaman kuntaremontin vaihtoehtona on esimerkiksi se, että ei tehdä mitään. Kun tämän hallituksen toimia seuraa, se tuntuukin parhaalta mahdolliselta vaihtoehdolta. Jonkun suuren munauksen se varmasti pitää sisällään, siksi kai hallitus yrittää pantata sitä yli kuntavaalien.  Ihan varmasti minulla on sellaista sisäpiiritietoa, että ”persuilla” oikeasti on olemassa vaihtoehto.  Soini on luvannut paljastaa sen, jos hallitus paljastaa oman ehdotuksensa. Asioista hyvin perillä olevat lähteet ovat kuitenkin kertonee,t että ”jytkyjen jytkyn” pelossa Katainen on kätkenyt esityksen jonnekin syvälle Savon korpiin. Toivottavasti löytää sen vaalien jälkeen ennen Kääriäistä, jolle myös Savon maisemat ovat tuttuja.

Mitä tuosta keskustelusta sitten jäi käteen. No se, että Pirkko Mattila on fiksu nainen ja että yleisesti ottaen kansanedustajat ovat kuin kurittomia kakaroita, jotka eivät kuuntele toistensa puheita, eivät ymmärrä niitä, eivätkä välitä mitään vaikka kuulisivat ja ymmärtäisivätkin. 

Ehdotankin nyt, että eduskunta aloittaa säästötoimet myymällä eduskunnan äänestyskoneen ja siirtymällä huutoäänestykseen.  Eihän se tulos tietenkään silleen ihan selvä ole, mutta aika sekaista se on muutenkin.  On kyllä helppo selvittää kuka painaa ”ei” nappia ja kuka ”jaa”, mutta sitä ei monikaan ymmärrä, että vastustiko hän vai kannatti.  Jos vastusti tai kannatti, niin ei ainakaan voi olla varma siitä mistä asiasta oli kysymys.

Kansalaiset ovat ihmetelleet, miksi kansanedustajat ovat niin runsaasti poissa istunnoista.  Se ei oikeasti ole totta. Eivät he poissa ole.  Eduskunnan suuri salaisuus on ollut, että jos et asiasta mitään tied,ä ilmoittaudu poissaolevaksi.  Näin on poissaolevia aina riittänyt, eikä tästä ole kärsinyt kansanedustaja eikä hänen perheensä, koska palkka on juossut kaikesta huolimatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti