torstai 9. elokuuta 2012

Puoluediktatuuri

Melkein minä naurusta repesin, kuin joku erehtyi facebookissa väittämään, että parlamentarismi toimii Suomessa. Niin… tai oikeastaan olisin revennyt, jos ei kyse olisi ollut niin vakavasta asiasta kuin suomalaisten kusetuksesta. En tiedä, onko se suurin osa, mutta hyvin suuri osa se edelleen on, joka uskoo mokomaa pölötystä. Perlamentarismi ei ole toiminut Suomessa enää vuosikymmeniin. Ajat sitten sen tilalle on tullut puoluediktatuuri, jota johtavat täysin häikäilemättömät oman edun tavoittelijat, joille riittää se, että Euroopan ”isot pojat” ja tytöt taputtelevat selkään ja kertovat kuinka hyviä he ovat. Sitten vain veronmaksajien rahoilla saamaan ohjeita Bilderberg kokouksista, ja jos joku uskaltaa sitä arvostella, valehdellaan suoraan, että yksityishenkilöitähän me siellä. Ihan vaan siksi mennään sinne veronmaksajien rahoilla, kun ne rahat kuitenkin kuuluvat meille, eikä tavallinen veronmaksaja osaa rahaa edes käyttää.

No enhän minä oikeasti tiedä, mitä ohjeita Katainen ja Urpilainen siltä kokouksesta tullessaan toivat, mutta maailmanpolitiikassa tapahtuneet yllättävät takinkäännöt heti kokousten jälkeen kertovat kyllä karua kieltä siitä, että jotain siellä ”maailman päämajassa” on päätetty Kalle Kansalaisen selän takana. Tuli vaan mieleen, että herra se on herrallakin, vaikka siitä puoluediktatuuristahan minun piti puhua.

Kuka tarvitsee enemmistöhallitusta? Aivan, hallitushan sitä tarvitsee, sillä silloin se voi tehdä ihan miten typeriä päätöksiä tahansa, eikä kukaan voi sitä kaataa. Ei ainakaan Suomessa, jossa yhä edelleen pidetään puoluekuria suuremmassa arvossa kuin kansalaisille annettua lupausta. Kuinka usein olenkaan puhunut tätä puoluekuria vastaan, sillä oikeasti siinä on kyse demokraattisesti valittujen edustajien painostamisesta ja jopa kiristyksestä. Yllättäviä takinkääntöjä on nähty jo useissa luottamuslauseäänestyksissä, kun joku hallituspuolueen edustaja onkin antanut tukensa hallitukselle, vaikka edellisellä viikolla on huutanut opposition mukana hallituksen päätöksiä vastaan. Näin on käynyt mm. Kauhavan ilmasotakoulun siirtoa vastustettaessa. No totta, järjetön päätöshän se oli ja helkkarin kallista säästämistä, mutta minkäs voit. Meillä on se enemmistöhallitus ja puoluekuri. Uhkaus, lahjonta ja kiristys ovat ne keinot, joilla suut tukitaan.

Sorry vaan, että näin tulee sanottua, mutta kyllähän te hyvät hallitusherrat sen tiedätte, että tottahan minä puhun. En ole ilkeä. mutta se on tuo matemaatitspohjainen koulutu,s joka potkii vastaan. Ei sovi minun laskupäähäni mitenkään se mahdollisuus, että eduskunnalle jäisi päätäntävaltaa, kun hallituspuolueiden kansanedustajat pakotetaan äänestämään hallituksen mukana.

Miettikää nyt hyvät ihmiset tätä. Ajatelkaa sitä näytelmää joka eduskunnassa järjestetään, kun eduskunta muka päättää jostakin asiasta. Olen nähnyt vain kaksi kansanedustajaa, jotka rohkenivat äänestää puoluekurin vastaisesti, ja heti heidät erotettiin eduskuntaryhmästä. Sen jälkeen ovat kaikki edustajat haudanneet vakaumuksensa syvälle pussin pohjalle, jossa se saa tarpeettomana levätä aina seuraaviin vaalipuheisiin asti. Sitten se taas kaivetaan esille suureen uhoon käärittynä, syvästi toivoen että kansa olisi jo kerennyt unohtamaan, mitä tuli luvattua joskus ennen, ja mitä oikeasti tuli tehtyä.

Kyllä se niin on, että tässä maassa kaivataan oikeaa ja aitoa mielipiteen vapautta ja vähemmistöhallitusta. Pysyäkseen pystyssä vähemmistöhallitus joutuisi aina tekemään päätöksiä, jotka eduskunta ja kansalaiset voisivat hyväksyä. Sellaisia päätöksiä me tarvitsemme, emmekä mitään ministerien mahtipontisia ja kansalaisten älyä vähätteleviä ohjeita.

Tässä maassa on perustuslaki, jonka mukaan valta kuuluu kansalle. Eiköhän todella olisi jo aika ottaa tuo valta haltuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti