perjantai 24. elokuuta 2012

Miksi me persuja mollataan?

Aika omituista tämä suomalainen käyttäytyminen. Meillä on parlamentti, jonka pitäisi edustaa Suomen kansaa. Parhaimmillaan voisi ajatella, että se olisi suurin piirtein läpileikkaus Suomen kansasta. Siis ihmisiä, jotka edustaisivat eri kansalaisryhmiä ja niiden intressejä. Tällaisella parlamentilla olisi tuntuma todelliseen elämään. Mahtaakohan se oikeasti olla näin? Enimmäkseen eduskuntaan valikoituneet poliitikot ovat poliittisia broilereita, jotka ovat hankkineet kokemuksensa pääasiassa politiikassa, tai ovat jopa perineet vakaumuksensa, tietämättä muista puolueista tai oikeasta työstä yhtään mitään.

Tässä joukossa piristävä poikkeus on Perussuomalaiset. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on eduskunnan kolmanneksi suurin ryhmittymä, ja se todella edustaa suomalaisia ja suomalaisuutta parhaalla mahdollisella tavalla. Ovat siis oikeasti perussuomalaisia muutoinkin kuin vain poliittisesti. Parhaalla mahdollisella tavalla tarkoittaa tässä tapauksessa sitä, että joukko on todellakin läpileikkaus Suomen kansasta. Tämän lisäksi puolue ajaa niitä arvoja, joita suurin osa suomalaisista kunnioittaa ja pitää oikeina. Siksi tuntuukin tosi ihmeelliseltä, että juuri perussuomalaiset ovat lehdistön ja muun median hampaissa. Ilman kritiikkiä asioita seuraava voisi hyvin helposti tehdä johtopäätöksen, että kaikki paha alkaa perussuomalaisista ja Timo Soinista.

Mistä heitä sitten syytetään?

No siinäpä on ollut pulma myös meidän oikeusjärjestelmällemme. On ollut erittäin vaikea löytää rikosnimikkeitä oman mielipiteen ilmaisulle tai totuuden puhumiselle. No tokihan yhteiskunnan varoilla kalliisti palkatut juristit jotain ovat keksineet. Sieltä rangaistusasteikon alapäästä on löytynyt sellaisia nimikkeitä kuin ”kiihotus kansanryhmää vastaan” ja pahimmillaan jopa kunnianloukkaus. Toki on vieläkin hieman epäselvää, kenen kunniaa on loukattu ja miten. Ei näiden juttujen varaan toki kunnon syytettä pystytä rakentamaan, mutta on kuitenkin luotu makoisia lehtijuttuja, joiden alle on kätketty todellisten rötösherrojen todelliset rikokset.

Oikeasti tällaisesta touhusta on haittaa koko yhteiskunnalle. Miettikääpä vaikka tätä.

Erääseen tilaisuuteen haluttiin saada arvovaltainen puhuja. Vaimoni sattuu tuntemaan kansanedustaja Pirkko Mattilan, jonka tietää tuntevan asian todella hyvin. Tietää hänet myös hyväksi ihmiseksi ja hyväksi puhujaksi. Arvon kollegat kuitenkin nousivat vastarintaan ainoana perusteenaan se, että kyseinen kansanedustaja on perussuomalainen. Vähäkään ei tuntunut painavan edes se asia, että Mattila johtaa eduskunnassa valiokuntaa, jonka alaisuuteen kyseisessä tilaisuudessa käsiteltävät asiat kuuluvat. Ei helkkarissa, eiväthän asiat nyt voi näin suppeasti ajattelevien ihmisten käsissä olla. En toki tiedä mihin tulokseen rouvat päätöksissään tulivat, mutta kun kuulin, mitä muita ehdotuksia oli ollut, niin ihan oikeasti aloin voimaan pahoin. Nimiä en viitsi edes mainita, mutta ainakin yhden ehdotetun henkilön kannatus on nojannut aivan muihin asioihin kuin kyseisen alan osaamiseen. No se sitten siitä.

Ja lopuksi. Ei päivää ilman eurokriisiä. Kun suurin osa Suomen kansasta on jo kypsynyt rahan kylvämiseen vieraille rahoituslaitoksille, ja melkein kaikki puolueet ovat myöntäneet, että paketit eivät ole auttaneet, eivätkä auta, niin olisi se todella virkistävää nähdä, että edes yksi puolue myöntäisi Timo Soinin olleen ainoa asiantuntija tässä asiassa.

Se vaan ei toimi, sanoi Timo Soini.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti