sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Korruptioonko ei saa puuttua?

Taas kerran minä mieleni pahoitin, kun melkein ”Kokoomuksen pää-äänenkannattaja” Iltalehti lähetti Pirkko Ruohonen-Lernerille päivän meilin, jossa vähintäänkin vähätteli perussuomalaisten puuttumista kunnalliseen korruptioon. Kuulemma tekee sen ihan vaan ”paremman puutteessa”. Kuuleppas nyt meilin lähettäjä, kuka sitten oletkin. Jotain ehkä tiedän minäkin, kun jo aikoinani sain seurata Veikko Vennamon rötösherrajahtia, jossa huutia saivat lähes kaikki vanhat puolueet, joille kunnallinen korruptio on ollut lähestulkoon hyväksytty toimintatapa. Poliittiset virkanimitykset juuri kunnallispolitiikassa olivat ja ovat yhä edelleen yleisiä. ”Sopiva henkilö” ohitti pätevämmän, jos vain jotenkuten voitiin olettaa hänen täyttävän virkaan vaadittavan pätevyysehdon. Juuri vanhojen valtapuolueiden toimesta tästä on tehty niin hyväksyttävää, että ihan sen paheksumista paheksutaan. Poliittiset virkanimitykset ovat osa kunnallista korruptiota, ja juuri se yhteiskunnan syöpä, joka tekee tästä yhteiskunnasta melko huonolla hyötysuhteella käyvän järjestelmän.

Kyllä se vaan niin on, että ammattimies tuntee aina sen verran ammattiylpeyttä, että hoitaa tehtävänsä parhaalla mahdollisella tavalla ihan poliittiseen kantaan katsomatta. Toisaalta on se aika turhauttavaa, jos olet opiskellut suurella vaivalla hyvän ammatin ja hankkinut kovan kokemuksen vaikkapa elinkeinoelämän palveluksessa ja sitten päätät hakea jotain sopivaa virkaa kotiseudultasi. Mutta kas kummaa, jostakin löytyy maatalouslomittajan kannuksensa hankkinut yo-merkonomi, joka valitaan virkaan, koska on hyvä naapuri ja vielä paikkakunnan valtapuolueen kannattaja. Ihan kaikella kunnioituksella yo-merkonomeja kohtaan.

Tuskinpa perussuomalaisille kunnallinen korruptio mikään uusi ja ainutkertainen vaaliteema on. Nyt vain sattuvat olemaan kunnallisvaalit ja kuntapolitiikan pahimmat epäkohdat on nostettava esille.

Kyllä minä demarienkin puolesta saatan mieleni pahoittaa, vaikka en demari olekaan. Silti tuntuu, että olisi aihetta hieman loukkaantua puolueen kannattajien puolesta, kun kehdataan väittää, että heitä vain vedellään puolueesta toiseen. Oikeasti se on niin, että eivät ihmisten mielipiteet ole juuri yksi yhteen jonkun puolueen mielipiteen kanssa. Terveimpiä ovat juuri ne äänestäjät, jotka toimivat ja äänestävät asialinjalla, puolueesta riippumatta. Varsinkin kunnallispolitiikassa tällaisella asialinjalla on huomattavasti suurempi merkitys kun valtakunnan politiikassa.

Kiitoksia vaan persut ja persujen kannattajat. Pitäkää kiinni edelleen siitä, minkä oikeaksi näette. Jonakin päivänä mediakin ymmärtää sen, että vaikkapa lahjuksen vastaanottaminen on huomattavasti isompi rikos kun oman mielipiteen ilmaisu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti