tiistai 29. toukokuuta 2012

Valtakunnan rötösherrat

Olisi kovasti jo tehnyt mieli kirjoittaa näistä kotikaupunkini Kalajoen asioista, mutta kun nuo valtakunnan rötösherrat pyrkivät aina vaan tavalla tai toisella nousemaan lööppeihin, niin ei voi mitään. Kyllä Kallan kuvernöörin täytyy ottaa näihin valtakunnan tärkeisiin asioihinkin kantaa. Ai että eivät ole tärkeitä? No, kuka mitäkin tärkeänä pitää, mutta ainakin ne ovat törkeitä. Törkeää näissä kaikissa tapauksissa on se, että ne henkilöt, joiden ensisijaisesti pitäisi näihin asioihin puuttua, eivät pidä niitä lainkaan puuttumisen arvoisina. Siitä vaan, ihan oikein. Eihän tässä mitään väärää ole, jos jotain on kusetettu, niin sehän on vaan tyhmä kansa.

Ministeri Wallin oli juuri selvinnyt kansalle valehtelemisesta kuin koira veräjästä, lähinnä siksi, että lainvastainen puoluekuri oli estänyt hallituspuolueiden kansanedustajia äänestämästä näkemyksensä mukaisesti, niin jo nousi otsikoihin herran asuntokaupat. Ei niissä mitään hämärää ole, sanoi viranomainen. Sehän on ihan yleinen käytäntö, että ostetaan neljännesmiljoonalla ja myydään puolella miljoonalla. Näin ainakin sen viranomaisen mielestä, jolle asiaan puutuminen olisi kuulunut. No tottahan se on, että jos ostaa eurolla ja myy kahdella, niin sillä lailla voittaa yhden prosentin. Erikoiseksi tämän tapauksen tekee, että tuo isompi kauppa ei ollut ihan euron kauppa ja että siinä Walliin oli ensin ostaja ja eräs julkinen yhteisö myyjänä. Toisessa kaupassa Walliin olikin myyjänä ja tuo mainittu yhteisö ostajana. Ei tässä mitään hämärää, eihän. Ei sittenkään, vaikka Wallin oli kyseisen yhteisön Hallituksen jäsen. Voi hyvä veli, uskottavahan tämä on, kun kerran virkamies niin sanoo. Arvovaltaiselta taholtahan on todettu, ettei Suomessa ole korruptiota. Vai olisiko niin, että tuo taho on pahasti erehtynyt.

No, jos tuohon tahoon on uskominen, niin ei kai niissä Finnairin Vehviläisenkään asuntokaupoissa mitään hämärää ole. Jostakin syystä vain poliisi on sitä mieltä, että on aihetta olettaa, että kyse olisi lahjuksesta. Kylläpäs nyt on kinkkinen asia, sillä jotenkin tästä nyt pitäisi ”hyvä veli” taas saada kuiville. Ehkäpä syyttäjä voisi jo todeta, ettei kannata nostaa syytettä, kun kerran sitä korruptiota ei ole. Vai voisiko syyttäjä sittenkin luottaa siihen, että oikeus ei kuitenkaan tuomitse. Alioikeuksiin ei aina voi luottaa. Joskus on sattunut niin, että jopa entinen ministerikin on saanut tuomion ja oikeus on siten pilannut Suomen maineen. Pieniä korruptioepäilyjä jää varmasti itämään, vaikka hovioikeus sitten aikanaan tuomion kumoaisikin.

No juu… Niihin vaalirahajuttuihin ei varmaan enää kannata palata. Kyllähän siellä miljoonat liikkuivat, mutta johan kansa on sellaiset pikkujutut unohtanut. No se Kanervan juttu nyt toki on vielä kesken, kun onneton valitti. Täytyy olla melko kova luottamus nyt veljeen, kun selvässä tapauksessa valittaa uskalsi. Teoriassahan on mahdollista, että tuomio kovenee ja herra ex-ministeri saakin ehdottoman tuomion. Voi voi… voisko siinä käydä niin, että ihan oikeeseen ihmiseen rinnastettais. Itse olen varma, että vastaavassa tilanteessa minulle lyötäisiin pallo jalkaan että helähtäis. En usko että Ilkalle, on hän kuitenkin sen verran hyvä veli, vaikka varmaan on kavereittensa pinnan joskus aika kireelle vetänyt.

Ihan nyt sitten vaan kerron pienen juorun. Tai ei kai se nyt ihan juorukaan ole, kun siitä kuitenkin löytyy papereita poliisin ja syyttäjän arkistoistakin. Ei tässä nyt oikeastaan enää korruptiostakaan ole kysymys, vaan ehkä vieläkin pahemmasta rikoksesta. Olen antanut kertoa itselleni, että meidän hyvän hallituksemme korkein ministeri… se vänrikki Nappulan näköinen nuori mies… olisi syyllistynyt asiakirjan väärennökseen. Samat lähteet kertovat, että syyttäjä olisi pitänyt asiaa niin vähäpätöisenä, että oli tehnyt syyttämättäjättämispäätöksen. Ei kai tässä tarvitse olla edes hyvä velikään, kun sen asian ymmärtää, että onhan se oikeasti pieni asia siihen nähden, millaisena rikoksena on pidettävä kansan rahojen heittämistä molokin kitaan. Virallisesti tämä ei kuitenkaan ole rikos, sillä koko hallitus oli tässä keikassa mukana. Miksi, sitä minäkin ihmettelen, sillä ei Timo Soini suinkaan ollut ainut, joka silloin kertoi, että ei toimi. Suurin osa talouselämän asiantuntijoista oli samaa mieltä, vaikka eivät julkisuuteen tulleetkaan.

Näin sai Kreikka tehdä historiansa viidennen konkurssin ja viedä suomalaisten miljardit mukanaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti