sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Kekkonen ja Mannerheim

Voi Kekkosen velipuoli! No se on tietysti Mannerheim, ja silloin on kysymys meidän kissoista, joista kumpikaan ei ole tämän tasavallan presidentti. Saattaa olla, että niiden viisaus ei ihan siihen riittäisi, vaikka presidentin tehtävät sinänsä eivät paljon vaadikaan.



Tämä viisastelu johtui tietysti ja yksinomaan tuosta hudahduksesta, jota joskus olen käyttänyt kiroilemisen sijasta. Nuo voimasanat kun mielestäni ovat jotenkin ihmisen suuhun sopimattomia, enkä mielelläni niitä käytä.

Siis "voi Kekkosen velipuoli", millaisia aikoja elämme. Tosi suuri osa Suomen kansasta tuntuu olevan sitä mieltä, että on ihan samantekevää, onko puolustusvoimien ylipäällikkö käynyt armeijaa vai ei. Toki kukaan ei häntä tähän tehtävään valitsisi, jos olisi normaali työhönottotilanne. Harva varmaan hyväksyisi sitäkään, että "tasavallan presidentin puoliso" tappelee homobaareissa ja ajelee kännissä autolla. Siis ei hyväksyisi, jos sitä erikseen kysyttäisiin. Yli puolet on myös sitä mieltä, että presidentillä pitäisi olla joku virkaan sopiva loppututkinto. Näin siis jälleen, jos sitä erikseen kysyttään.

Siis suomeksi sanottuna: suurin osa Suomen kansasta on melko yksiselitteisesti sitä mieltä, että tasavallan presidentiksi ei sovi opintonsa kesken jättänyt viherpiipertäjä, joka kaiken lisäksi on homo ja sivari, sekä kaveeraa alkoholivammaisen pikkuhomon kanssa.

Suomelle tämä vaan olisi häpeäksi ja se on totinen tosi. Jotenkin tuo kaikki hämärtyy silloin kun on kyseessä presidentin vaali, ja omaa pettymystä puretaan oman ehdokkaan hävittyä jo ensimmäisellä kierroksella.

Silmät ummessa äänestetään vaikka sitten kirkkovenettä, kunhan se on vain joku voimakas protesti. Niin se on. Ei kirkkovene tietenkään sovi Suomen presidentiksi. Ei myöskään Aku Ankka tai Mikkihiiri. Tähän joukkoon voisi hyvin lisätä tuon Sivari Homon. Kyllä se Kekkonen haudassaan kääntyisi, jos tietäisi, miten alas on presidentin arvo painettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti