perjantai 25. marraskuuta 2011

Pakkovenäjää

Kyllähän minun alkuperäinen tarkoitukseni oli tässä blokissa kertoa elämästäni Kalajoella ja lähes olemattomasta suhteestani Kallan itsehallintoalueeseen. Näyttää kuitenkin siltä, että Kalajoki pärjää omillaan ja karikokous päättää Kallan asioista, joissa ei oikeasti mitään päättämistä olekaan. Jos olisi, niin eihän karikokouksella oikeasti mitään päätäntävaltaa olisikaan, sillä itsehallinto tarkoittaa nimenomaan asukkaiden itsenäistä päätäntävaltaa.

Valtakunnan politiikka minua näyttää edelleen kiinnostavan, vaikka niin monesti olenkin ajatellut, että jätän sen niiden huoleksi, joille siitä maksetaan. Sorry vaan, mutta en voi...
En osaa sanoa, millainen moraalinen selkäranka oli takavuosien päättäjillä, mutta nyt ei hyvältä näytä. Suomalainen korruptio on saanut aivan uusia muotoja, ja siinä missä ennen turvauduttiin "hyväveli"-verkostoihin, käytetään nyt selvää rahaa. Kumpi sitten pahempi... vaikea sanoa, mutta moraalitonta puuhaa kaikki tyynni.

Poliittisten lehmänkauppojen seurauksena "ruotsalaiset" saavat pitää pakkoruotsinsakin, vaikka siitä on haittaa monelle suomalaiselle.

Ai että haittaako?

Niinhän rasistisimman Suomen rasistisimmissa maahanmuuttajavastaisissa piireissä väitetään, että maahanmuuttajat vievät suomalaisten työpaikat. Voi olla, mutta jos on, niin oikein on, sillä monessa tapauksessa ovat ahkerampia ja tässä nimenomaisessa tapauksessa myös kielitaitoisempia kuin suomalaiset.

Kävin pistämässä vähän lämpöjä mökillemme Lappeenrannassa. Totesin tuon saman, minkä niin monesti ennenkin olen joutunut toteamaan: joka kolmas kauppojen asiakas oli venäläinen. Myös joka toinen palveluammatissa työskentelevä oli venäläinen, tai ainakin venäjänkielinen. Ihan vaan huvikseni koetin tehdä kauppaa pakkoruotsillani. Ei onnistunut, sillä enhän minä ruotsia oikein osaa. No ei se mitään, ei osannut kaupan tätikään, kun ei yleensä tarvinnut. Venäjää täti puhui hyvin, sillä se on hänen elämisensä ehto. Pakko ottaa venäläisiä töihin, sillä nämä miljoonat (kyllä, luit oikein: miljoonat) venäläiset turistit tarvitsevat palveluja omalla äidinkielellään.

Voi RKP... minä ihmeen vastapalvelun te olette tehneet noille suurille puolueille, kun yhä edelleen sallitaan tuo pakkoruotsi tuolla Itä-Suomessakin, jossa se vie tilaa pakkovenäjältä. Venäjän kielen taito avaisi tuhansia palvelun- ja kaupanalan työpaikkoja suomalaisillekin. Ruotsin kielen opiskelu on näille ihmisille pelkkä rasite, josta heille ei ole mitään hyötyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti