lauantai 18. toukokuuta 2019

Onkohan se jumalanpilkkaa?

Juuri nyt Jyväskylässä on kirkkopäivät, joissa pitäisi ainakin olla jonkinlainen kristillinen teema. 

Viis teemasta, tuntuu kuitenkin piispa Laajasalo ajatelleen, ja raahasi ystävänsä Jussi Halla-ahon puhumaan tilaisuuteen. Omien sanojensa mukaan Halla-aho on tosin ateisti eikä kuulu kirkkoon, mutta tarjoutuuhan tässä oivallinen tilaisuus vaalimainontaan näin EU-vaalien kynnyksellä.

Onkohan se Jumalan pilkkaa, kun tällaista tilaisuutta käytetään noin epäpyhiin tarkoituksiin? Varsinkin kun kyseessä on hyvin ihmisvastaiseksi tunnettu poliitikko.

Niin... kyllä minä käytän sanontaa ihmisvastainen. En tiedä olenko ainut näin ajatteleva, mutta suhteellisen laaja kokemukseni on opettanut minulle, että myös ulkomaalaiset ovat ihmisiä. Nimenomaan näitä kyseinen herra on nimitellyt ”kosmeettiseksi haitaksi”.  Ei minun tehtäväni ole arvostella kenenkään ulkonäköä, mutta vertasinpa näitä ihmisiä kehen tahansa ”persuun” en voi olla ihan varma siitä kosmeettisesta haitasta. Jos Jussi pitää itseään komeana koristeena, niin mikäpä siinä... saahan sitä niin ajatella, vaikka joku voisi toisinkin tuumailla.

Täytyy tunnustaa tyhmyyteni, mutta siitä Halla-ahon usein mainitsemasta ”haittamaahanmuutosta” en myöskään ole saanut selvää. Sen toki tiedän, että maastamuutto on yhteiskunnalle haitallista, mutta kaikki todisteet ympäri planeettamme kertovat, että vastaanottajamaa on pääasiallisesti hyötynyt maahantulijoista. Näin on epäilemättä myös Suomessa.

Kun näitä asioita tarkastelee, ei voi välttyä ajatukselta, että piispalta on hieman harkintakyky pettänyt.  Tämän ajatuksen kanssa en ole yksin ja jos olisin luterilainen, eroaisin kirkosta välittömästi.  Onneksi olen ortodoksi ja toivon, ettei meidän kirkon tilaisuuksia milloinkaan käytetä poliittisina näyttämöinä. Eläköön kukin tavallaan ja uskokoon tai olkoon uskomatta, mutta en minä sentään ketään rikollisesti toisista ihmisistä ajattelevaa kansallissankariksi julistaisi.

Jos Kristus nyt tulisi maan päälle, tuskinpa hän Suomeen tulisi, sillä meillähän on Halla-aho, joka varmasti vastustaisi hänen tuloaan.

Siitä me kaikki varmasti olemme samaa mieltä, että ”maassa maan tavalla”, mutta tämän näyttävät useimmat ”mamutkin” omaksuneen ja varsin hyvin tuntuvat Suomen lakia kunnioittavan. Ainakin minun tuntemani maahanmuuttajat ovat hyvin esimerkillisiä ihmisiä, ja toivon vilpittömästi, että heistä tulisi aikanaan myös kansalaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti