perjantai 27. heinäkuuta 2018

Voi kauheeta noita mutakuonoja

Maailmalla liikkuessa näkee kaikenlaista, ja mitä enemmän näkee, sitä enemmän ihmettelen suomalaisten asenteita maahanmuuttajia kohtaan. Toki itsekin olen ollut mamuna ulkomailla ja nähnyt tuon kaiken sisältä päin. Täytyy myöntää, että joissakin maissa joku ryhmittymä saattaa ongelmia aiheuttaakin … esimerkiksi suomalaiset Ruotsissa. Meitä on puolisen miljoonaa siellä ja hyvin monet vain ryyppäävät ja rellestävät, sekä käyttävät hyväkseen Ruotsin anteliasta ”sossua”. Tämä on ilmeisesti asia, joka suomalaisilta rasisteilta on jäänyt huomaamatta, sillä ovathan suomalaiset ja ruotsalaiset samanvärisiä.
 
Paljon olen maailmaa nähnyt, mutta en koskaan humalaista neekeriä. Mistä luulette sen johtuvan, että kun Ruotsissa tapaat kännisen, voit olla jokseenkin varma, että hän puhuu sujuvaa suomea? Ruotsi on kuitenkin paljon monikulttuurisempi maa kuin Suomi.  Minunkin aikana siellä asui suuri määrä jugoslaaveja, kreikkalaisia ja monen värisiä afrikkalaisia. Kuinka ollakaan, aina kun joku isompi häiriö aiheutui, kirjoittivat ruotsin lehdet ”En finne igen”.  Olen kuullut, että enää sielläkään ei niin tehdä, sillä etnisen alkuperän maininta rikosuutisissa on kuulemma kielletty. Tämä koskee myös suomalasia. 
 
Paljonhan tuo kielto suosii suomalaisia, sillä useimmiten häiriökäyttäytymisen takana on nimenomaan suomalainen, vaikka Suomalaiset maahanmuuttokriittisiksi itseään nimittävät rasistit painavat syyn yleensä muiden ulkomaalaisten niskoille. Niinpä Göteborgin ja Malmön suomalaiskorttelien rähinät ovatkin yllättäen muslimien aiheuttamia.  Toki sellaista tietoa ei kukaan ole välittänyt, mutta se on pienen piirin olettamus.
 
Monelta ns. maahanmuuttokriittiseltä olen kysynyt, kuinka monta muslimia hän tuntee.  Useampi joutuu vastaamaan, että ei yhtään, mutta... Samansuuntainen on vastaus, kun kysyn, mitä haittaa maahanmuuttajat ovat aiheuttaneet.  Voin kertoa, että minä tunnen monia, ja pääsääntöisesti kaikki ovat todella fiksuja ihmisiä, enkä koskaan ole havainnut mitään haittaa näistä ”mamuista”.  Ihan samaa en voi sanoa kaikista suomalaisista. 
 
Keskustelin kerran erään rasistiksi toteamani ihmisen kanssa.  Yritin kertoa sen faktan, että pari miljoonaa suomalaista asuu ulkomailla. Millä oikeudella me kiellämme ulkomaalaisten muuton Suomeen?  Vastaus oli varsin yllättävä ja osoitti täydellistä ymmärtämättömyyttä.  ”Ulkomailla asuvat suomalaiset ovat pääosin koulutettua väkeä.”  Jos tuo olisi totta, se olisi kauheaa … he ovat vieneet kaikki heihin uhratut varat ulkomaille. Se varmasti tulee monin verroin kalliimmaksi kuin muutamien tuhansien ihmisten kotouttaminen.  Onneksi myös ”mamuista” hyvin monet ovat koulutettuja päinvastoin kuin ne suomalaiset, jotka sotien jälkeen hakivat parempaa elämää Ruotsista, USA:sta, Australiasta, Kanadasta ja Saksasta.
 
Olishan se ollut hyvä, jos joku oppinut olisi jäänyt tänne Suomeenkin, niin ei syntyisi  noita tietämättömien harhakäsityksiä.

Totta on, että kaikissa ihmisissä on virheitä ja joukossa jopa rikollisiakin. On myös totta, että ulkomaalaisten tekemät rikokset Suomessa eivät pääsääntöisesti ole maahanmuuttajien tekemiä, vaan useimmiten asialla ovat olleet käypäläiset naapurimaistamme.  Joukossa jopa syntyperäisiä suomalaisia, jotka purjehtivat nykyisin Ruotsin lipun alla.
 
Olen kirjoittanut kyllästymiseen asti näitä ”mamuja” puoltavia kirjoituksia.  Älkää enää pakottako minua tähän, vaan ottakaa asioista selvää ja koettakaa tulkita oikein saamaanne tietoa.  Uskon, että historia tulee näyttämään, kuinka tarpeellisia nämä ihmiset ovat maallemme olleet.
 
Ehkä heitä ei valita ”suurimmiksi suomalaisiksi” … mutta.   






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti