perjantai 9. helmikuuta 2018

Tasa-arvo ihmisten välillä


Tasa-arvosta höyrytään ja vouhotetaan tilaisuudessa kuin tilaisuudessa, eikä monellakaan oikeasti tunnu olevan käsitystä koko termistä.  Koetan nyt kerran vielä kertoa mistä on kysymys.  Tasa-arvo on sitä, että kaikkia ihmisiä kohdellaan samalla tavoin riippumatta sukupuolesta, syntyperästä tai yhteiskunnallisesta asemasta. Se nyt vaan näyttää olevan niin, että syntymässämme emme voi valita rotuamme, emme vanhempiamme emmekä syntymäpaikkaa.  Kaikesta huolimatta meidän tulisi pyrkiä tasa-arvoiseen kohteluun. Ehkä se ei aina ole mahdollista, mutta ainakin meidän tulee pyrkiä siihen.

YK:n pakolaisjärjestön mukaan pelkästään Syyriasta on paennut naapurimaihin miljoonia ihmisiä. Pelkästään Libanon on vastaanottanut yli miljoona pakolaista ja Jordanikin lähes saman määrän. Nämä molemmat maat ovat paljon Suomea köyhempiä, mutta silti täällä huudetaan kurkku suorana ”rajat kiinni.”  Voidaanko oikeasti puhua tasa-arvosta, jos muutamat tuhannet pakolaiset ovat jo pakolaistulva?  Entäpä, jos tänne tulisi vaikkapa miljoona turvapaikanhakijaa? No ei tule, sillä Suomi ei ole erityisen houkutteleva maa paitsi ilmastonsa, niin myös rasistisuutensa ja nihkeän maahanmuuttopolitiikan takia.  Tasa-arvoa ei varmaan ole se, että pari miljoonaa suomalaista saa asua mukisematta ulkomailla, mutta kun joku alle sata tuhatta ulkomaalaista pyrkii Suomeen, on heti vedettävä rajat kiinni.

 
Suomalaisessa tasa-arvokeskustelussa puhutaankin vain naisista, homoista ja lesboista. Ehkä joskus, ani harvoin, omista vähemmistöistämme. Jopa jotkut ns. tasa-arvolait luovat lisää epätasa-arvoa. Ei todellakaan ole oikein, että joku ohittaa pelkän sukupuolen perusteella johonkin tehtävään pätevämmän hakijan.  Tätä tapahtuu etenkin lautakunnissa ja toimikunnissa, joissa voidaan helposti vedota tasa-arvo lakiin.  Myös meidän entinen avioliittolakimme oli täysin tasa-arvoinen. Jokainen mies sai valita vaimon ihan vapaasti. Myös vaimoilla oli sama oikeus miestensä suhteen. Tämä oikeus oli myös homoilla ja lesboilla, mutta usein he valitsivat toisin. Se on sitä synnynnäistä eriarvoisuutta, jolle me emme voi mitään.

Vakaasti olen sitä mieltä, että meillä ei ole oikeutta valita myöskään tänne haluavia ihmisiä rodun, uskonnon tai ihonvärin perusteella. On totta, että meidän tulee aluksi auttaa näitä onnettomia ihmisiä, mutta se on kai velvollisuutemme kaikkia ihmisiä kohtaan.  Ihmisen, joka on valmis sulkemaan rajamme tänne tulijoilta, ei ainakaan pitäisi puhua tasa-arvosta mitään. Ehkä ei uskonnostakaan, sillä jopa Jeesus kehotti auttamaan vähäosaisia.  Minulla on vaatekaappi täynnä ihokkaita, mutta taitavat olla liian suuria useimmille avuntarvitsijoille. Siksipä sekä vaimoni että minä lähetämme muutaman kympin joka kuukausi näiden köyhien maiden lapsille. Se vaan tuntuu jotenkin oikealta, sillä tuskinpa me nälkään kuolemme. On tuota vararavintoakin kertynyt yli oman tarpeen muutenkin J

Kyllä tasa-arvo koskee todellakin myös muita kuin naisia ja homoja. Tämä pitäisi meidän kaikkien ymmärtää.  Olen ylpeästi maahanmuuttokriittinen, sillä kritisoin Suomen nuivaa maahanmuuttopolitiikkaa, joka saa pettyneet turvapaikanhakijat jopa sekoamaan. Tuskinpa Turussakaan oli kyse mistään terrori-iskusta. Ainakin minä uskon, että kyse oli hieman seonneen nuoren miehen epätoivosta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti