perjantai 6. huhtikuuta 2012

Taasko meitä kustiin silmään

Kyllä minä niin mieleni pahoitan siitä, kun kansaa kustaan silmään. Aina päätän, että kirjoitan tähän blogiini vain Kalajoen asioita ja kerta toisensa jälkeen joudun kääntämään takkini. Kohtahan minä olen melkein täysverinen poliitikko, niin usein olen joutunut sanani syömään. Jonkinlainen lohdutus lienee se, että en ole näitä lupauksia antanut muille kun itselleni.

Katselin taas kerran kun herrat keskustelivat televisiossa. Olen pitänyt mielessäni luetteloa niistä kansanedustajista, jotka mielestäni ovat paikkansa täyttäneet. Olen ainakin yrittänyt tehdä sen ihan ilman puoluerajoja ja niinpä nämä 21 edustajaa jakautuvat lähes kaikkiin puolueisiin. Nimiä en nyt rupea luettelemaan, mutta taitaa se olla niin, että vain RKP jää ihan ilman ”pätevää” kansanedustajaa, tässä minun listassani. Miettikääpä tätä: vain kymmenen prosenttia koko eduskunnasta.

Ainut Kokoomuksen edustaja listassani on ollut Ben Zyskowicz, siksi minä kai sitten sen mieleni pahoitinkin, kun huomasin hänen ihan ilman kritiikkiä ajautuneen Kataisen mukana kansankusettajien joukkoon. Tottahan Benin se pitäisi tietää, että rahan syytäminen Kreikkaan on oikeasti vailla minkäänlaisia perusteita ja tulee takuulla jatkossa aiheuttamaan vaikeuksia Suomelle. Mahdottoman huono esimerkki oli amerikkalaisen Lehman-pankin romahdus ja sen aiheuttama talouslama Euroopassa. Ensinnäkään ei ole olemassa mitään toteen näytettyä mekanismia, mikä todistaisi laman aiheutuneen juuri tästä. Tosin on luultavaa, että se vaikutti Yhdysvaltain lamaan, joka heijastui kyllä Eurooppaan. Tähän Yhdysvaltain lamaan vaikutti myös moni muu tekijä. Oikeasti on siis kysymys kansan pelottelusta, sillä ei ole luultavaa, että edes Zyskowicz tosissaan uskoo, että Kreikka pystyy heiluttamaan maailman taloutta samaan tapaan kuin Yhdysvallat.

Koko Kreikan avussa onkin kyse saksalaisten ja ranskalaisten pankkien tukemisesta ja niiden luottotappioiden minimoimisesta. Ne tuskin edes olisivat kaatuneet, vaikka Kreikka jättäisi velkansa maksamatta, kuten nyt jättääkin. Jos Saksa ja Ranska oikeasti uskoisivat näiden pankkien luottotappioiden aiheuttavan eurooppalaisen laman, eivät nämä pankkiensa auttamiseen Suomen apua olisi tarvinneet. Eihän tämä auttaminen oikeasti edes EU:lle kuulunutkaan, vaan oli todella näiden maiden sisäinen asia. Merkelin ovela vetohan tämä vain oli. Miksi maksaa yksin, kun on olemassa tolloja suomalaisiakin. Kai nämä nyt mukisematta maksavat, kun maksoivat Neuvostoliitollekin suuret sotakorvaukset, eivätkä lainkaan murisseet, että Saksa ei maksanut Suomelle, vaikka kansainvälinen oikeus oli niin päättänyt. Mikä helkkarin tarve meillä on olla kansainvälisen pilkan kohde ihan jatkuvasti. Jos joku keksii nimetä Jutta Urpilaisen Euroopan parhaaksi valtionvarainministeriksi, niin ei sitä pidä pitää minään kunnianosoituksena. Kyllä se on ”höpläytystä”, jolla saadaan Jutta syömään isompiensa kädestä. Juuri näin meneteltiin aikaisemmin myös Kataisen kohdalla ja kas vain, nyt saa Merkel ja kumppanit ihan vapaasti taluttaa miestä korvasta.

Alemmuudentuntoista Suomen kansaa höpläytetään nyt oikein olan takaa, ja pahinta kaikessa on, että siihen osallistuvat omat poliitikkomme, joita minäkin olen joskus arvostanut.

Kaipailen aidosti niitä aikoja, jolloin Suomi oli oikeasti korruptiovapaa maa. Lakia rikkoneet poliitikot vietiin jopa Valtakunnan oikeuteen ja niille lätkäistiin tuomioita. Lieviä toki, mutta tuomioita kuitenkin. Nykyinen käytäntö on se, että pelkkä asiakirjan väärennös ei johda edes syytteeseen. Ministerin tekemät lahjuksenomaiset asuntokaupat eivät mitenkään kuulu julkisen vallan lainvalvojille, vaikka heidän tehtävänsä tosiasiallisesti olisikin valvoa paitsi ministerien virkatoimien lainmukaisuutta, niin myös ministerin ja kansanedustajien nuhteettomuutta.

Ei se niin saa olla, että varsinaisen virkatoimensa ulkopuolella ministeri saa tehdä ihan mitä tahansa. Kyllä ministerille pitäisi voida asettaa kaksinkertainen kunniallisuusvaatimus, kun kerran voidaan maksaa kaksinkertaista palkkaakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti