keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Katainen ja ketkuilu

Heti tähän alkuun lainaan itseäni. ”Venäjällä mafiaan kuuluminen antaa lähes yhtä vahvan syytesuojan kuin Suomessa hyvävelijärjestelmä.” Tämä oli siis itseni lainaus vielä ilmestymättömästä muistelmateoksestani ”Projekti”. Suomalaisesta korruptiosta väläyttelen siinä muutakin, joten odottakaa vain sen ilmestymistä.

Kyllä se on harva kerat, kun minä tässä blogissa olen ketään poliitikkoa nimeltä maininnut. Joskus ehkä jonkun, kun on oikein todella törkeästi kansaa kusettanut. Tuo Jyrkikin on saanut virnuilla melko vapaasti, vaikka aina olen ajatellut, että ei herralla varmasti ole puhtaat jauhot pussissa. Jotenkin olen pitänyt kaveria kuitenkin nappulasarjalaisena, niin suuren puolueen puheenjohtaja kun onkin. Oikeasti se on koko puolueelle häpeäksi, että herra on nyt kärähtänyt asiakirjan väärennöksestä. Toki syyttäjä teki syyttämättäjättämispäätöksen, ihan niin kuin hyvävelijärjestelmässä kuuluukin. Jätetään joko syyttämättä tai sitten kuitenkin tuomitsematta, jos joku isompijalkainen poliitikko sattuisi niin pahasti töpeksimään, että ei mitenkään voi jäädä syytteen ulkopuolelle. Parhaassa tapauksessa oikeudenkäyntejä venytetään niin kauan kuin on tarpeellista, että kansa pahimmat jutut unohtaa ja koko asia vesittyy. Näinhän on käymässä nyt esimerkiksi Kaikkosen ja Kanervan rikoksille.

Suomalaisen politiikan kannalta tämä on todella häpeällistä. Oikeuslaitoksestamme ei anna hyvää kuvaa se, että poliitikkoja kohdellaan näin epätasa-arvoisesti muihin ihmisiin ja jopa joihinkin toisiin poliitikkoihin verrattuna. Melko varma olen, että kansa tulee vastaisuudessakin äänestämään Perussuomalaisia, tai jää kokonaan kotiin, jos nuo poliitikkojen rikokset ja niitä suojeleva hyvävelijärjestelmä tulee yleiseen tietoisuuteen. Meidän oikeuslaitoksemme maine ei mitenkään puhdistu sillä, että jollekin Jussi Halla-aholle tai James Hirvisaarelle paiskataan tuomioita pelkän mielipiteen ilmaisusta. Sehän vain huonontaa järjestelmän mainetta ja tuo mieleen Venäjän oikeuslaitoksen, jossa tuomioita jaellaan ulkonäön, varallisuuden ja poliittisen mielipiteen perusteella. No joo… Venäjästä puhuttaessa, minun täytyy sanoa että mitään faktatietoa tuo ei tietenkään ole. Sanotaan nyt vaikka että se on vain se vaikutelma, jonka olen saanut sieltä. Sama vaikutelma syntyy myös suomalaisesta oikeusjärjestelmästä.

Politiikan sisällä… hallituksessa ja eduskunnassa.. tapahtuu samanlaista kähmintää kuin politiikan ulkopuolellakin. Poliitikkojen oma hyvävelijärjestelmä onnistui pesemään puhtaaksi Wallinin valheet ja siunasi valtiolle kalliiksi tulevat puolustusvoimien ”säästöt”. Vielä en tiedä, mitä esimerkiksi kokoomus sai vaihdossa, mutta ei tämä ilmaista ollut, siitä olen jokseenkin varma. Luultavaa on, että paljon puhuttu kuntauudistus viedään läpi samanlaisilla korruption koukeroilla. Tämän homman motiiveja en vielä tiedä, mutta kaipa nekin selviävät aikanaan. Selvää kuitenkin on, että säästöjä ei missään tapauksessa näin synny ja sen luulisi ministerienkin ymmärtävän, vaikka eivät laskea osaisikaan.

Suomi on tuhansien järvien ja satojen tuhansien tollojen maa. Kuitenkin ahkeran kansan ansiosta se on pystynyt säilyttämään korkean luottoluokituksen huolimatta sisäisestä korruptiosta ja kelvottomista ministereistä.

Kyllä tämä kansa ansaitsisi paremman hallituksen, rehelliset poliitikot ja aidosti korruptiovapaan maan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti