maanantai 27. kesäkuuta 2011

Uutta matematiikkaa

Mitähän se tarkoittaa kun puhutaan vahvoista peruskunnista... vai oliko se ydinkunta. Kuntarakenteen uudistamista on se, että kunnasta hävitetään kaikki virastot. Se on varmasti sitä uutta matematiikkaa kun sanotaan syntyvän säästöjä kun sadat ihmiset joutuvat asioimaan virastoissa kymmenien kilometrien päässä ja polttamaan paitsi bensaa, niin myös pilaamaan oman työpäivänsä. Meidän kunnasta vietiin poliisilaitoskin... kaupungista perkele.

Mikäpä siinä.. aina kun menen asioimaan naapurikaupunkiin, ajaa poliisiauto minua vastaan. Miksihän ne tänne tulevat... poishan ne on jo kerran siirretty. Tuskin kuitenkaan ketään rikollistä pyydystämään, sillä nehän ovat ihan varmasti jo kaukana. No joo... kanattaahan poliisien ajella yhdellä autolla, kun kansalaiset ajavat saman välin sadalla autolla ja kuluttavat bensaa joka reissulla noin 10 litraa. Oikeestihan se merkitsee verotuloja valtiolle noin 1 €/ litra.... elikkä siis 10 egeä päätä kohden. Voihan se jostain kantista katsottuna olla säästöä... sehän on pois vain siitä paljon puhutusta ostovoimasta, mutta pääsääntönä on pidettävä, että kansalaisille aiheutettu kulu ei ole kulu ollenkaan.

Oikeastaan on surullista, että yksikään entisen hallituksen säästötoimi ei ole tuonut säästöjä. Ei sellaisia säästöjä, jotka kestäsivät kriittisen tarkastelun. Samoilla linjoilla näyttää jatkavan kokoomuksen vasemmistohallituskin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti