perjantai 8. tammikuuta 2021

Miksi ihmeessä ei uskota?

Kun ihminen kuolee keuhkosyöpään, saatetaan todeta: ”Ei ihme, kun oli niin kova tupakkamies”.  Pidetään jopa todennäköisenä, että ennemmin tai myöhemmin kova tupakointi johtaa keuhkosyöpään.  Näin on laita myös monien muiden elämäntapojen suhteen.

Tuhansia ihmisiä asuu myös tuulimyllyjen vaikutusalueella, ja monet heistä sairastuvat erilaisiin sairauksiin. Tilastot eivät kerro, kuinka usein tuulimyllyjen uhrit kuolevat noihin sairauksiin, sillä vain muutama lääkäri uskoo esimerkiksi sydämen rytmihäiriöiden tai korkean verenpaineen johtuvan nimenomaan tuulimyllyistä, vaikka yhteys näyttää selvältä.  Sydänkohtaus on vain sydänkohtaus ja aivohalvaus on aivohalvaus.

Joskus olen kuullut lääkärin sanovan, että ”saattaahan se vaikuttaa”, mutta harvoin siihen on vakavasti suhtauduttu.

Miksi ihmeessä näihin ihmisiin ei uskota, sillä omakohtainen kokemus on hyvin monella ja ainakin tutkimisen arvoisia nuo oireet ovat. Kymmeniä, ehkä satojakin ihmishenkiä voitaisiin pelastaa melko vähäisin toimenpitein.

Helpoin ja halvin ratkaisu olisi totaalinen myllyjen rakennuskielto.  Samalla päästäisiin eroon muistakin haitoista, joita on paljon. Sähkön tuotannossa ei myllyillä ole kovinkaan suurta merkitystä, puhumattakaan suomalaisten taloudesta. Me maksamme ulkomaille myllyistä ja niiden pystyttämisestä ja jos sattuu, että ne tuottavat jonkun euron, nekin rahat valuvat ulkomaille, sillä suurin osa noiden ”energiayhtiöiden” omistuksestakin on ulkomaalaisessa hallinnassa.

Saa sitä todella ihmetellä, että miksi myllyjen haitallisuuteen ei uskota.  Edes ilmastoon ne eivät ole vaikuttaneet positiivisesti.  Saksan energiakäänteen jälkeen on rakennettu maahan satoja tuulimyllyjä, mutta hiilidioksidin määrä ei vain suostu vähenemään. Jotain on kuitenkin tapahtunut.  Saksaan on syntynyt satoja tuulivoimaa vastustavia yhdistyksiä, jotka ovat tajunneet nuo haitat.

Tuulivoima ei todellakaan ole ratkaisu mihinkään, mutta sen haitat ovat todella olemassa.

 

Miksi ihmeessä niitä ei myönnetä, vaikka ne melkein tarjottimella kannetaan päättäjien eteen. En haluaisi viljellä salaliitoteorioita, mutta jotenkin korruptioltahan tämä haiskahtaa.

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti