lauantai 22. lokakuuta 2011

Kreikan kansan tahto?

Oikeassa olemisen tarve on huonommuuden tunnetta. Jotenkin tässä Kreikan tilanteessa nyt vaikuttaa siltä, että vain halu olla oikeassa pakottaa suomalaiset poliitikot tuhlaamaan veronmaksajien rahoja.

Pahinta tässä asiassa on, että kreikkalaiset itse eivät tätä apua halua. Koetetaan auttaa siis väkisin. Niin, onhan se eräs väkivallan muoto sekin. Reilun konkurssin vaihtona on velkavankeus. Juuri tätä velkavankeutta kreikkalaiset eivät halua.

Kreikkalaisten oma tahto… siis kansan… tuntuu olevan se, että irti EU:sta ja konkurssi, jonka jälkeen aloitettaisiin puhtaalta pöydältä.

Euroopan suuret valtiot Saksa ja Ranska kyllä sitten selvittäisivät aiheuttamansa sotkun ilman Suomeakin.

Miksi hiivatissa meidän aina pitää pelätä pelottelijoita. Ensin pelättiin, että Neuvostoliitto tuhoaa Suomen, jos joku sanoo ”ruman sanan”. Nyt pelätään, että taivas putoaa päälle, jos ei pelasteta Saksan ja Ranskan pankkeja.

No, oikeastihan nämä pelottelijat kuitenkin lopulta tuhoutuvat. Niin kävi Neuvostoliitolle, ja niin varmaan käy myös EU:lle, olkoonkin, että siitä on ollut myös hyötyä. Se hyöty on kuitenkin hävinnyt asioiden levänperäisen hoidon takia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti