lauantai 28. syyskuuta 2019

Kyllä nyt ovat maailmankirjat sekaisin

En minä oikein enää tiedä mitä pitäisi ajatella ja mihin uskoisi, kun sanomalehdetkin julkaisevat milloin minkinlaisia juttuja.  Torstain Keskisuomalaisesta luin, kuinka eräs rikoksesta tuomittu yhteiskunnan elätti valitti, ettei Suomeen voi tulla tehtailemaan rikoksia.

 
Ehkä voi ehkä ei. Ilmeisesti keskustelu oli saanut alkunsa, kun eduskuntaan oli tuotu aloite, jossa vaadittiin seksuaalirikollisten karkottamista maasta. Ehdottomasti olen samaa mieltä aloitteen tekijöiden kanssa, mutta mielestäni asia on hieman ongelmallinen.  Mihin me kaikki nämä rikolliset karkotamme, sillä suurin osahan näistä on suomalaisia, enkä ainakaan minä tiedä, mikä maa ottaisi heitä vastaan. Vanhoina ”hyvinä” aikoina saatettiin lähettää kaiken maailman roskasakki Siperiaan, mutta itsenäistymisemme jälkeen tämäkin luukku sulkeutui.

Tämän aamun lehdestä luin jälleen uutisen, joka ei oikeastaan ollut edes uutinenkaan, sillä asia lienee ollut tiedossa jo kauan.  ”Epäilyt jengikytköksistä päivittäisiä Jyväskylässä”. Poliisin mukaan Keski-Suomessa toimii aktiivisesti vähintään kolme rikollisryhmää. Tuo mainitsemani karkotusongelma koskee myös näitä rikollisryhmiä, sillä valtaosa jäsenistä on suomalaisia.  Siltähän se vaikuttaa, että näidenkin gangstereiden elättäminen jää suomalaisen veronmaksajan piikkiin.

Osalle suomalaisista näyttää syntyneen se käsitys, että vain ulkomaalaiset ovat rikollisia ja kaikki ongelmat ratkeaisivat sillä, että ”rajat kiinni” ja ulkomaalaiset pois maasta.  Kokemuksestani voin vakuuttaa, että näin ei tapahdu.

60-70 luvulla olin minäkin ”mamuna” Ruotsissa, ja siellä taisteltiin jo silloin näiden samojen ongelmien kanssa. Suurimpia syntisiä eivät olleet suinkaan kreikkalaiset tai jugoslaavit, joita maassa oli silloin jo paljon.  Aina kun jotain pahaa tapahtui, oli syyllisenä joku suomalainen.

”En finne igen” oli varsin yleinen lehtien otsikko silloin, kunnes se virallisesti kiellettiin.  Eiväthän kansalaisemme todellakaan mitään enkeleitä olleet Ruotsissakaan, mutta olosuhteisiin nähden ihan kunnollisia, aivan kuten nämä tämän päivän ”mamut” täällä Suomessa. Ehkä keskimääräistä juopompia, mutta suurin osa kävi töissä ja pönkitti sillä tätä kansankotia.

Suomeen tulevien ulkomaalaisten kohtalo on hieman vaikeampi, sillä mikään varsinainen vetovoimatekijä ei vedä Suomeen. Päinvastoin kuin suomalaisia aikoinaan Ruotsiin. Suomi on Ruotsia rasistisempi maa, ja tänne tulevat ulkomaalaiset ovat enemmän tai vähemmän pakon edessä. Kyllä Suomeen tullaan myös työn perässä, mutta rauhan ja turvan hakeminen on eräs merkittävä maahantulon syy. 

Tunnen satoja maahanmuuttajia ja suurin osa heistä on ahkeria kunnon ihmisiä, joita me todella tarvitsemme. Päinvastoin kuin yleisesti annetaan ymmärtää, joukossa on erittäin korkeasti koulutettuja ihmisiä, jotka tarvitsevat vain kielen oppimisen. Luulenpa, että ihan ilman eväitä ei jostain Syyriasta tänne edes selvitä.

Näin se menee.

Taidetaan seurustella hieman eri piireissä tämän edellä mainitsemani henkilön kanssa. Onkohan niin, että tosi tosi lyhyt matematiikkakin on jäänyt hieman kesken, kun noin hölmöjä suustaan päästää.

Tosiasiahan on, että ei ole sellaista vetovoimatekijää, jonka avulla saisimme tänne edes puolet niistä mamuista, joita tosiasiallisesti tarvitsisimme. Rinteen mainostamat ”synnytystalkoot” taitaa olla hieman liian hidas menetelmä, eikä lainkaan ole varmaa, millaisia rikollisia sietä sitten putkahtaisi.

Ainakin jotenkin pystytään nykyisten maahanmuuttajien taustat tarkastamaan. Mitenkähän menetelmä toimii vastasyntyneiden suhteen?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti