lauantai 17. marraskuuta 2012

Roikkumaton lehdistö



Ai… pitikö se sanoa että riippumaton.  Ihan miten vaan, mutta minä kyllä joskus olen ajatellut, että narun jatkoksi pitäisi joitakin toimittajia ripustaa, ihan vaan varoitukseksi muille.  Ja älkää nyt poliisit heti tulko minua hakemaan ja syyttämään laittomasta uhkauksesta. En minä ketään ole uhkaillut, tämä on vain fantasiaa, jota tuskin kukaan toteuttaa.

Tiedetäänhän se, että meidän lehdistö on riippumaton. Paitsi tietysti puoluepoliittiset lehdet, puolueiden äänenkannattajat ja sitoutumattomat oikeistolaiset lehdet.  Sitten on tietysti vielä osa lehtiä, jotka ovat lähes riippumattomia, mutta joutuvat ottamaan huomioon  muutamien ilmoittajien poliittisen näkökannan.  Jäljelle jää kuitenkin joukko oikeasti sitoutumattomia, kuten Aku Ankka ja Tex Willer.  Tex Willer ei tosin taida enää ilmestyä ja Aku Ankkakin on täynnä amerikkalaista hapatusta. 

Juu.  Todella vaikealtahan se näyttää, mutta kyllä toimittajien silti tulisi muistaa se median todellinen tehtävä. Välittää uutiset ja asiat niin totuudenmukaisesti kuin se suinkin on mahdollista. Tasapuolisuuskaan ei kauhean paha asia olisi, joskaan se ei tässä yhteiskunnassa likikään aina ole mahdollista.

Menkääpä nyt herrat ja rouvat toimittajat peilin eteen ja esittäkää itsellenne muutamia kysymyksiä.   Voin ihan pikkuisen auttaa. Esimerkiksi näin:   Kun kansanedustaja Katainen kärähti väärennöksestä, jonka avulla nousi puolueensa puheenjohtajaksi ja sitä kautta myös pääministeriksi, enkä tiennyt asiaa vai vaikeninko siitä ihan tarkoituksellisesti. Entä olisinko vaiennut, jos kyseessä olisikin ollut perussuomalainen. Ja sitten vielä toinen kysymys.  Mistä minä oikein olen saanut päähäni, että perussuomalaiset ovat rasisteja. Kuinka monta perussuomalaista oikeasti tunnen, vai onko tämä peräisin puolueen poliittisesta ohjelmasta. Entä jos kyseessä onkin vain joku yksittäistapaus, joita tapahtuu jokaisen puolueen piirissä, mutta kirjoitan perussuomalaisista, koska siten en loukkaa muita puolueita.

Näitä kysymyksiä voisi latoa metrikaupalla, mutta hyvät toimittajat… keksitte varmasti niitä itsekin, kunhan jostakin löydätte sitä totuudelle avointa mieltä.

Tosiasiassa perussuomalaiset ovat aivan tavallinen puolue, jonka pääasiallinen tarkoitus on pitää kaikkien suomalaisten puolta, mukaan lukien Suomessa asuvat ulkomaalaislähtöiset kansalaisemme.

Se, että myös perussuomalaiset arvostelevat meidän maahanmuuttopolitiikkaamme johtuu vain siitä yksinkertaisesta syystä, että se politiikka on tosi syvältä istumalihasten välistä.  Se ei kuitenkaan ole näiden maahanmuuttajien vika, vaan ehkä lievästi rasististen viranomaisten, jotka eivät hallitse tehtäviään, tai eivät halua niitä suorittaa.

1 kommentti:

  1. Kyllä Tex Willer vielä ilmestyy..ainakin meidän postilaatikkoon se kannetaan säännöllisesti...mies niitä jopa kerää (taitaa olla lähes kakki ilmestyneet lehdet?)Terveisiä täältä Kouvolasta: Tarja Tuulikki ja Pekka

    VastaaPoista