tiistai 2. kesäkuuta 2020

Onko meillä liikaa poliiseja?


Olen kuullut monessa yhteydessä, että meillä vallitsee poliisipula.  Siltä minustakin tuntuu, kun rikollisiaapäätyy jopa eduskuntaan ilman, että poliisi puuttuu asiaan. Sitä kunnollisuuden vaatimusta kun eivät edes puolueet tunnu noudattavan, ja tuomiot rasistisista rikoksista katsotaan melkein ansioksi.

Tuolla poliisien vähäisyydellä ei kai ole mitään tekemistä tämän asian kanssa, mutta sitä suurempi ihme on, että poliiseja riittää kuitenkin kyttäämään lapsistaan huolehtivia äitejä, jotka ansaitsisivat kunniamerkin. Al Holin vankileiriltä karkaaminen oli jo sinänsä ansiokas teko, mutta jos siihen jotenkin pitäisi suomalaisen poliisin puuttua, niin olisivat voineet panna vaikkapa poliisiyhdistyksen kuoron vastaanottamaan nämä perheet.  Poliisipulasta johtuen en tämäkään siis ollut mahdollista, mutta on vallan hullua ajatella, että nämä äidit muodostaisivat jonkin vaaran tälle maalle. Vielä älyttömämpää on pelätä heidän pieniä lapsiaan.


Kyllä poliiseja tarvitaan ihan muuhun kuin noiden perheiden kyttäämiseen.  Ellei sitten haluta turvata heidän elämäänsä, joka tässä rasistisessa maassa ei ilman muuta ole selviö.

Varmuudella tiedän, että meillä on paikkoja, joissa ulkomaalaistaustaiset nuoret eivät uskalla kulkea harrastuksissaan pelätessään rasistisia suomalaisjoukkioita.

Tietojeni mukaan nuo kyseiset perheet olivat suomalaisia, joten missä sitten on ongelma?

No ongelma on joidenkin rasistisessa mielessä.

Poliisi on tehnyt suuren työn saattaessaan oikeuteen ”mopojengin”, jonka on todettu ryhmittyneen rikollisjärjestöksi. Minulla ei, ei ehkä monella muullakaan, ole tietoa tuon ryhmittymän rikollisista teoista, mutta varmaan niitä on.

Ehkä rasistiset kommentit ja vähemmän väkivaltaiset rikokset eivät aiheuta välttämättä turvallisuusriskiä, mutta tilanne saattaa muuttua sellaiseksi, jos ei rasismia saada kytkettyä tästä maasta.

On edelleen ihme, että joku rasistinen ryhmittymä saattaa saada lähes 20% kannatuksen joissakin vaaleissa. Kyllä se minun mielestäni on huolestuttavaa, samoin kuin jonkin epäjumalan sotureiksi itseään nimittävän huligaanijoukon parveilu kaupunkiemme kaduilla.

Nämä molemmat järjestöt pitäisi kieltää samalla perusteella kuin aikoinaan kiellettiin esimerkiksi IKL:n toiminta.

Emme kai me kukaan halua, että Suomessa tapahtuu sama kuin parhaillaan USA:ssa.

Suomessa tarvitaan lisää poliiseja, mutta ei ihan samanlaisia kuin Yhdysvalloissa.
Suomi on jo nyt turvallinen maa suomalaisille, mutta meidän pitäisi tehdä tästä maasta turvallinen kaikille.

Mitkään epätotuudet eivät auta meitä vähääkään, vaan vääristävät asenteitamme.  Meillä kaikilla ei ole eväitä nähdä tilastojen taakse. Esimerkiksi todelliset rikostilastot eivät kerro, että ulkomaalaiset tekisivät suhteellisesti enemmän rikoksia kuin suomalaiset. Ne kertovat, että ulkomaalaisten tekemistä rikoksista tehdään enemmän ilmoituksia, koska ilmoituksen tekemisen kynnys on alhaisempi. Suomalaisten tekemät seksirikokset ovat pääosin lähipiirin tekemiä ja yleensä ne jäävät pimentoon.
Väkivaltarikosten määrä ei juurikaan ole nousut ulkomaalaisten tulosta huolimatta.

Olkaa ihan mitä mieltä tahdotte, mutta kyllä poliisien tilastot kertovat näin, jos niitä osataan lukea. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti