tiistai 18. heinäkuuta 2017

Tätä lääkärit eivät halua ymmärtää
Ääni on kuultavissa olevaa mekaanista värähtelyä. Puhutaan äänen taajuudesta, jolla tarkoitetaan x värähtelyä sekunnissa. Erittäin suuritaajuista ja vastaavasti matalataajuista värähtelyä ei kuitenkaan ihmisen aistein voida havaita. Se ei silti tarkoita, ettei tätä värähtelyä olisi lainkaan olemassa. Tuulivoimalat lähettävät tätä matalataajuista värähtelyä, jota kutsutaan infraääneksi. Infaäänen olemassaolon jotkut lääkärit kieltävät, vaikka on olemassa kokemusperäistä tietoa, että se vaikuttaa joihinkin ihmisiin ja eläimiin hyvin negatiivisesti. Selitys heillä on, että se ei aiheuta vahinkoa, koska sitä ei aistein voida havaita.

Tosiasiassa en usko lääkäreitä Suomessakaan näin tyhmiksi. Minun henkilökohtainen oletukseni onkin, että kyseessä on tuulivoimayhtiöiden manipulaatio ja korruptio. Kuulo on aisti siinä missä aistit yleensäkin, eikä niillä välttämättä ole mitään tekemistä sairauksien tai onnettomuuksien kanssa. Väkisinkin tulee mieleen sairaalassa maannut vanha mies, joka ihmetteli, että miten hän saattoi joutua auton yliajamaksi, vaikka hän ei nähnyt koko autoa. En kuullut minäkään tuulimyllyjen aiheuttamaa infraääntä, mutta sairastuin siitä silti. Sadat vastaavat tapaukset ja minunkin oireiden vaihtelevuus kertovat vääjäämättä, että oikeasti juuri tästä on kysymys. Monissa kansainvälisissä tutkimuksissa tämä on myös todettu. Kuulo-, maku- tai hajuaistilla voidaan joissakin tapauksissa ennakoida sairastumista tai onnettomuutta, mutta aina näin ei ole. Me ihmiset olemme niin erilaisia. Siinä missä toinen sairastuu, saattaa toinen vain ihmetellä, että mikä sille nyt tuli. Kaikki eivät kärsi matkapahoinvoinnista eivätkä kaikki tupakoitsijat kuole keuhkosyöpään, mutta tällaisia ihmisiä on. Myöskään ilmassa leijailevat erilaiset siitepölyt ja saasteet eivät allergisoi kaikkia, mutta kiistaton tosiasia on, että jotkut ihmisistä ovat allergisia asioille, joita ei näe eikä kuule.

Jos joku lääkäri siis antaa tuulivoimayhtiön toimeksiannosta lausunnon, että intraääniä ei ole eikä niihin voi sairastua, koska niitä ei aistein voida havaita, se ei suinkaan todista, että näin ei sitten olisikaan. Korkeintaan se on todiste tämän kyseisen lääkärin osaamattomuudesta.

Tämän vibroakustisen oireyhtymän minulla diagnosoinut ulkomaalainen lääkäri totesikin, että tämä on Suomessa vielä niin uusi juttu, että suomalaiset lääkärit eivät sitä tunne. Ehkäpä se pitäisi pikimmiten sisällyttää myös suomalaiseen lääkärikoulutukseen. Vähintäänkin pitäisi tuleville lääkäreille kertoa, että sairauksien aiheuttajaa ei aina kuule, ei näe.

Infraäänen olemassaolo on tunnettu jo vuosisatoja, joten ei uskoisi olevan enää yhtään lääkäriä tai tuulimyllyn rakentajaa, joka ei siitä mitään tietäisi. Olisi korkea aika lääkäreidenkin myöntää se tosiasia, että jos istuu tärypöydällä, voi tulla kipeäsi.

Jos ette tiedä, mikä on tärypöytä, voin sen teille kertoa. Kun olin lapsi, meillä oli sementtivalimo, ja siellähän sellaista käytettiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti