maanantai 14. tammikuuta 2013

Mikä meitä ”persuja” itkettää?





Pitkästä aikaa luin Erkki Ahon blogin ja osittain olen asioista samaa mieltä. En nyt kuitenkaan ihan kaikkea voi allekirjoittaa.

Politiikassa sanotaan usein, että se ja se paikka kuuluu sille ja sille puolueelle. Tämä ajattelutapa on mielestäni jostakin aika ”syvältä”, siitäkin huolimatta, että se on jo vuosikausia ollut yleinen käytäntö. Näitä vääriä käytäntöjä meidän perussuomalaisten tulisi pyrkiä vastustamaan, sillä kun puolue aikanaan perustettiin SMP:n raunioille, oli yhteinen etu eräs lähtökohta. Yhteinen etu ei voi olla sitä, että jonkun puolueen jäsenkirja antaa suuremman pätevyyden tehtäviin kuin kyseisen alan koulutus ja kokemus. Se nyt vaan ei voi olla niin.

Lautakuntapaikkoja täytettäessä olisi perussuomalaisten pitänyt ehdottomasti kannattaa jokaista tehtävään pätevintä ehdokasta täysin puolueeseen katsomatta. Se olisi ollut sitä paljon peräänkuulutettua oikeudenmukaista politiikkaa. Oikeudenmukaisuuden tulisi näkyä enemmän teossa kuin puheissa. Ne paljon puhutut syrjinnän tunnusmerkit täyttyvät silloin, kun pätevämpi ehdokas syrjäytetään jostakin tehtävästä ilman oikeaa syytä. Sen verran tunnen tätä perusporukkaa, että voin vakuuttaa meidän saaneen ihan rettelöimättä ne paikat, jotka ansaitsimme ja joihin edellytyksiä oli.

Samaa mieltä Erkki Ahon kanssa olen siitä, että Perussuomalainen puolue kärsii kasvukivuista, niin valtakunnallisesti kuin myös paikallisesti meillä Kalajoella. Kaikilla uusilla nopeasti paisuneilla yhteisöillä on tämä sama ongelma. Ihmisen luontainen halu pyrkiä vaikuttamaan saa aikaan kitkaa ja yhteentörmäyksiä. Näin meillä ortodoksisen rukoushuoneen kannatusyhdistyksessä kuin Kalajoen satamakirkossakin. Nämä kristilliseltä pohjalta ponnistavat yhteisöt saavat kuitenkin rivinsä järjestykseen hyvin pian. Vaikeampaa se tuntuu olevan poliittisilla puolueilla, joissa aina on mukana pyrkyreitä, joiden todellinen päämäärä on oman imagon rakentaminen ja käyttövoimana katkeruus ja kostonhimo.

En väitä, että Kalajoella näin olisi, kyllä tämä ihan kansallinen ilmiö on, eikä oikeastaan ole minkään puolueen ”yksityisomaisuutta”. Nopeasti kasvavaan joukkoon eksyy aina myös muutama musta lammas. Tosi ikävä, että suuri yleisö tekee usein johtopäätöksiä näiden ”pässien” käytöksen mukaan.

Perussuomalainen politiikka pohjautuu yhteiseen etuun, oikeudenmukaisuuteen ja läpinäkyvyyteen.

Kunpa sitä noudatettaisiin myös teoin. Jos teot ja puheet ovat ristiriidassa, on se ainoastaan irvokasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti