perjantai 10. huhtikuuta 2015

Syntiset säkeet


Niin monta kertaa kuin olen tästä maahanmuuttopolitiikasta kirjoittanutkin, niin aina vain provosoidun kun provosoidaan. Viimeksi turhauduin perussuomalaisten ikivanhasta virrestä, joka kuulu suunnilleen näin: ”Maahanmuuton kustannukset on laskettava.” Ovathan nuo suorastaan syntiset säkeet, sillä maahanmuuton kustannuksethan on laskettu lukuisia kertoja, mutta aina on olemassa pieni maahanmuuttoon kielteisesti suhtautuva ryhmä, joka ei noita laskelmia usko tai ei ole niitä koskaan edes nähnyt. Heille voin kyllä kertoa, että ne todella ovat olemassa, mutta kun maahanmuuton taloudelliset vaikutukset ovat hyvin niukasti positiivisella puolella, ei niistä ole ollut aihetta pitää meteliä. On kuitenkin aihetta olettaa, että mitä enemmän maahanmuuttajia on, sitä myönteisemmäksi tuo tase meille kääntyy. Tästä asiasta meillä itsellämme ei vielä ole kovinkaan suurta kokemusta, koska maastamuutto on ihan viimevuosina vasta jäänyt pienemmäksi kuin maahanmuutto. Maahanmuutto on määrällisesti ollut lähes merkityksetöntä, verrattaessa sitä todella monikulttuurisiin valtioihin. Vaikka Suomen kansa on hieman umpimielistä ja sisäänpäin lämpiävää, ei ole uskottavaa, että päinvastoin kun kaikkialla muualla maahanmuutto olisi vaikutuksiltaan negatiivista.

Olen sekä opettanut että opiskellut matematiikkaa. Eräs matematiikan säännöistä on aina ollut, että useimmiten jo lopputuloksesta on pääteltävissä se, onko tehtävä oikein suoritettu, vaikka oikeaa tulosta ei tiedettäisikään. Perussuomalaisten laskelma maahanmuuton kustannuksista on ilman muuta väärä. Jotenkin vaikuttaa siltä, että kyseessä on kauppias, joka on tuloslaskelmaan kirjannut vain ostot, mutta jättänyt myynnin huomiotta. Kyllähän se sellainen laskelma tappiota näyttää. Jos tuo ”persujen” lukema pitäisi paikkansa, voitaisiin siitä vetää vain se johtopäätös, että vielä ei meillä ole riittävästi ”mamuja”, jotta se näkyisi kansantalouden nousuna.

Kokoomme suhteutettuna meillä on EU:n pienin maahanmuuttajien joukko ja myös EU:n pienin talouskasvu.

Pääsääntöisesti maahanmuuttoa vastustavatkin vain ihmiset, joiden maailmankuva rajoittuu omaan kotiseutuun, omaan kotimaahan ja TV-uutisiin. Sinä, joka juuri haudot mielessäsi rasistisia ajatuksia, voit miettiä vain itseäsi. Jos et ihan sanatarkasti täytäkään tuota määrittelyäni, joudut varmasti miettimään, kuinka lähellä totuutta olenkaan.

Vaikka me uskoisimme, että tuo ”persujen” ns. ”laskelma” pitäisikin paikkansa, on tässä maassa todella kymmenittäin todella suuria ongelmia, joiden talousvaikutuksetkin ovat monikymmenkertaiset. Kyllä meidän olisi nyt syytä keskittyä todellisiin ongelmiin ja jättää tuo pieni marginaaliryhmä omaan rauhaansa. Kun kyseessä on kohta sadan miljardin velkataakka, on joku 1000 – 2000 henkeä käsittävä ihmisryhmä todella merkityksetön. Se on se porukka, joka istuu katsomassa keskinkertaista jalkapallo-ottelua.

En halua pahoittaa enempää kenenkään mieltä, joten en julkaise omaa säästölistaani, sillä se sisältää kohtia, jotka voivat olla jollekin ihmisryhmälle arkoja asioita, mutta pureksikaapa nyt aluksi vaikka tuota edellä esitettyä. Se, mikä on mediaseksikästä, ei kuitenkaan aina ole järkevää.

Laskettava olisi maastamuuton kustannukset. Kun Suomi kouluttaa yhden insinöörin, se maksaa yhteiskunnalle rapiat 100 000 €. Kun tuo henkilö sitten kerää kamppeensa ja muuttaa ulkomaille, on paitsi tuo 100 000 € heitetty kiville, niin myös hänen osuutensa tämän yhteiskunnan rakentamisesta on kirjattava miinuspuolelle.

Saisi sillä rahalla komeat lastenvaunut. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti