tiistai 3. kesäkuuta 2014

Vielä kerran rasismista



En minä voi sille mitään, että kun katselen vastasyntyneitä kissanpentujani, mieleeni tulee nämä innokkaasti rasismia puhkuvat facebook-kirjoittajat. Kirjoituksista suorastaan huokuu maahanmuuttovastaisuus, vaikka sitä koetetaan peitellä kaikenlaisilla väitteillä, esimerkiksi maahanmuuttopolitiikan vastustamisella. Jos joku vastustaa maahanmuuttopolitiikkaa, hän tekee kaikkensa tämän byrokratian yksinkertaistamiseksi ja maahanmuuttajien kotouttamiseksi. Pääsääntöisesti ulkomaalaiset ovat hyvin samanlaisia ihmisiä kun me aiemmin tänne tulleet mamut. Kaikilla heillä on syynsä tänne Suomeen muuttamiselle, aivan samoin kun niillä 20% suomalaisista, jotka ovat muuttaneet ulkomaille.

Jaa, että mitäkö kissanpennut tähän kuuluvat? No nekin ovat sokeita.

Minäkin vastustan meidän maahanmuuttopolitiikkaa. Vastustan sitä, että maahanmuuttajien kielitaitovaatimuksia ei kiristetä ja että kunnollista kielikoulutusta ei järjestetä heidän ensimmäisten vuosiensa aikana. Vastustan myös niitä ihmisarvoa alentavia kuulusteluja, joihin ulkomaalainen aviopuoliso joutuu tullessaan puolisonsa mukana Suomeen. Vastustan myös joidenkin viranomaisten rasistista asennetta maahanmuuttajia kohtaan.

Muistatte varmasti televisio ohjelman nimeltä ”Heikoin lenkki”. Uskallanpa väittää, että Suomen EU-joukkueen heikoin lenkki on rasismin avulla europarlamenttiin noussut Jussi Halla-aho. Hänen ainut agendansa oli ulkomaalaisvastaisuus. Vaikka hän sai noin 80 000 ääntä, se ei kertonut hänen pätevyydestään ja kokemuksestaan. Se kertoi suomalaisten asenteesta yleensä. Ainakin 80 000 rasistia elää tässä maassa ja nautii maahanmuuttajien tuomasta hyvinvoinnista.


Faktoja kuuluttavat kovasti nämä rasistit, huomaamatta lainkaan, että faktat ovat olleet heidän nokkansa edessä aina. Koetanpa nyt kerran vielä selittää ne näille ihmisille, sillä jotenkin se kai on minun velvollisuuteni, niin kuin minun moraalinen velvollisuuteni on opettaa lukutaidotonta lukemaan.

1.     Fakta on, että kaikki parhaiten menestyneet maat ovat saavuttaneet menestyksensä pääosin maahanmuuttajien avulla. Suomen kaltaisista pikkuvaltioista hyvänä esimerkkinä ovat Sveitsi ja Ruotsi.

2.     Fakta on, että Suomi ei ole mikään erikoisen vetovoimainen maa. Tänne tulevat vain ne, joille se tavalla tai toisella on muodostunut pakoksi.

3.     Fakta on se, että ainut tapa saada huoltotaseemme tasapainoon on houkutella maahamme ulkomaalaisia työntekijöitä. Jos joku ei satu tietämään mikä on huoltotase, niin kerropa senkin tässä samalla. Se on työssäkäyvien suhde yhteiskunnan elätettäviin. Meidän tapauksessamme kyse on pääasiassa ikäluokkien vanhenemisesta ja syntyvyyden vähäisyydestä.

4.     Fakta on se, että suomalaiset karttavat joidenkin töiden tekemistä. Esimerkiksi marjojen ja sienten poimimiseen on tuotava vuosittain satoja ulkomaalaisia. Siitä huolimatta metsään jää tonneittain tätä ravinnoksi kelpaavaa materiaalia.
Tässä on osa faktoista, joilla ulkomaalaisten maahantuloa voidaan perustella ihan kansakunnan hyötynäkökohtien mielessä. 

Tilastot kertovat paljon muutakin, joka ei meitä suomalaisia erityisesti mairittele. Olemme vain luoneet hieman vääristyneen kuvan asioista.

1.      Fakta taas näissä asioissa on se, että ulkomaalaiset eivät ole syyllistyneet  rikoksiin täällä Suomessa yhtään useammin kuin kantaväestökään.

2.      Fakta on se, että kielen oppimisen jälkeen ei ulkomaalaisten työttömyysaste ole sen suurempi kuin kantaväestönkään.

3.      Fakta on, että suhteellisesti ottaen maahanmuuttaneet ovat perustaneet yrityksiä huomattavasti enemmän kuin me suomalaiset.

4.      Fakta on ehkä kaikkein yllättävin. Maahamme muuttaneet ulkomaalaiset ovat huomattavasti paremmin koulutettuja kuin suomalaiset keskimäärin. Kyse ei siis ole mistään apinalaumasta, jota viranomaiset ja muut suomalaiset saavat pomputella mielensä mukaan.

Tähän loppuun nyt sitten vielä kaksi kysymystä yleiseen mietintään. Miksi uskotte luonnonvaroiltaan paljon Suomea köyhemmän, ja asukasluvultaan suunnilleen Suomen kokoisen maan oleva omaavan maailman korkeimman elintason? Mikähän maa tämä mahtaa olla? Vihjeenä voin mainita, että yli 20% tämän maan asukkaista on ”mamuja”. Ja sitten toinen kysymys: kuinka paljon USA:n asukkaista lukeutuu alkuperäisiin asukkaisiin?


 

Toki olisin voinut kysellä paljon muutakin, mutta eiköhän tässäkin ole jo aika paljon miettimistä meidän aboriginaalien keskuudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti