maanantai 28. syyskuuta 2015

Kansa ei todellakaan tiedä


Kun Kaarlo Bäckman hehkutteli paikallislehdessä 17.9.2015 paria kansanedustajaa ja kansan tietämistä, niin varmasti olisi ollut asiallista vastata myös samassa mediassa. 



En kuitenkaan halua lehdistön sivulla käydä ” eipäs-juupas”-väittelyä toisen eläkeläisen kanssa, joten totean vain, että hukkaan on mennyt minunkin koulutukseni, jos pari aivan eri alan naisihmistä hakkaa minut tiedoissa ja kansakin tietää asiat paremmin. Toki on aivan totta, että sydämen ohitusleikkaus katkaisi minun väitöskirjatyöni, mutta ennätinhän minä sentään valmistua sekä insinööriksi että diplomi-insinööriksi. Jos kerran Suomessa on maailman paras koulutusjärjestelmä, niin ei kai kukaan aivan tosissaan väitä, että kansakin tietää enemmän kuin alalle kouluttautuneet ihmiset? Sorry vaan, mutta joskus täytyy tämäkin kortti vetäistä hihasta.

  
Sanotaan tätä nyt sitten vaikka tuulivoimakortiksi, mutta luulenpa, että Suomessa ei yksikään tuulimylly pyörisi, jos tuulivoimayhtiöt joutuisivat kustantamaan toimintansa omasta lompsastaan. Konkurssiaalto on jo alkanut, vaikka vasta pari yhtiötä on virallisesti ajautunut selvitystilaan. Kymmenet odottavat aikaa, jolloin veronmaksajien kukkarot sulkeutuvat. Toivovat vain, että kukaan ei huomaisi myllyjen haitallisuutta ennen sitä. Minä olen jo huomannut, mutta kukapa mahtaisi ”eläkeukkoa” kuunnella, kun vastassa on pari kaunista naista, vaikka kaikki tosiasiat puhuvat heidän asiantuntemustaan vastaan. Jos jätetään tuulimyllykauppiaat pois laskuista, väitän, että Suomessa ei ole yhtään asiantuntijaa, joka puoltaisi noita häkkyröitä. Amerikan manner on entisiä tuulivoimaloita täynnä, mutta siivethän niistä on nypitty pois. 



Onhan se maanomistajille hyvä vuokratulo, niin kauan kuin yhtiöt ovat pystyssä ja myllyt pyörivät, mutta kun se aika 10 – 15 vuoden kuluttua loppuu, herääkin kysymys, kuka myllyt purkaa, vai käykö niin kuin Amerikassa. Myllyn purkukustannukset saattavat hipoa samoja hintoja kuin rakennuskustannuksetkin, eli satoja tuhansia, ja se saattaa jäädä maanomistajan vastuulle. Koettakaapa isännät myydä tontteja noille tuulimylly-yhtiöille, niin saattaa olla että, kauppa ei oikein käy. Syy on juuri tuo mahdollinen purkuvelvoite. Älkää pelätkö, en ole ennustajaeukko, mutta sanottakoon tätä vaikkapa valistuneeksi arvaukseksi.

Olen jo itseni kipeäsi puhunut tästä tuulivoiman haitallisuudesta. Olen myös kirjoittanut yhdelle tuulivoimayhtiölle, joka tietenkään ei edes väittänyt, että olisin väärässä. Uskoivatpahan vain rahan voimaan ja siihen, että vaikenemalla ukko hiljenee. 

 
Olen aikaisemmin kirjoittanut blogin ”Puhtaan energian likainen kääntöpuoli”, joten lukekaa nyt vaikka aluksi se. Lukekaa sitten kaikki linkit, joita siihen on liitetty, ja jos tulette vakuuttuneeksi asiasta, niin levittäkää tätä blogia eteenpäin.

Alla pari linkkiä lisää. Ydinvoimasta meillä on jo viiden vuosikymmenen kokemus, joten sitä tuskin tarvitsee puolustella. Tuulivoimalat eivät koskaan selviydy siihen ikään, sillä esimerkiksi Saksassa niiden keski-ikä on vain 13 vuotta. Jos tuulivoima joutuisi läpikäymään saman prosessin kuin ydinvoimalan perustaminen, Suomessa tuskin olisi yhtään myllyä.

Kaikenlaisia korttejahan minulla on hihassa, mutta kun olen pääasiassa keskittäytynyt vastustamaan sekä rasisteja että tuulimyllyjä, niin näitä kahta korttia sitten käytän. Toki tiedän, että meillä on sekä tuulivoimauskovaisia että rasismiuskovaisia, joten työmaata riittää. 







Uusia työpaikkoja
”Yhden tuulivoima-alalle synnytetyn työpaikan kustannus veronmaksajille olisi siten noin 1,3 miljoonaa euroa.”
http://tvky.info/tuulivoimaloiden-tyollisyysvaikutukset/https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&



1 kommentti: