torstai 12. syyskuuta 2013

Maamme armahin Suomenmaa



Tämä blogikirjoitus on jatkoa Kalajoen Perussuomalaiset ry:n historiaan. Ei historiaan siksi, että järjestö olisi historiaa, vaan historiaa siksi, että onhan tämä varsin merkillinen tapaus suomalaisessa politiikassa.  Kansalaiset ihmettelevät tätä Suomen meininkiä. Pieni luonnonvaroiltaan rikas kansa on vaikeuksissa elättää kansalaisensa. Mistä mokoma johtuu. Ei se mikään ihme ole, jos poliittiset päättäjät tekevät jatkuvasti varsin hulluja päätöksiä. Varsinaiset päätökset ovat kohtuullisen järkeviä, mutta kun toteutus ontuu. Toteutus ontuu siksi, että päättäjät eivät noudata omia päätöksiään.

Jopa oman puolueeni puoluejohto on unohtanut, miksi säännöt ovat olemassa. Ne ovat noudattamista varten, ja tämä koskee myös puoluejohtoa itseään.  Jos puoluejohto tekee sääntöjen vastaisia päätöksiä, ovat asiat pahasti pielessä.

Kun Kalajoella on kaksi vuosikymmentä toiminut yhdistys, joka on uusien toimijoittensa avulla pannut asiansa lailliseen kuntoon ja sitoutunut noudattamaan sääntöjä ja yhdistyslakia, tekee puoluehallitus samanaikaisesti päätöksen, jolla pyrkii romuttamaan tämän kaikki. Kaikki vain siksi, että saisi pidettyä toiminnassa mukana rikollisen, joka toiminnallaan on aiheuttanut suurta vahinkoa yhdistykselle ja Kalajoen kaupungille.

Puolue itse on laatinut säännöt, joiden mukaan ei saa kuulua naapurikunnan yhdistykseen, jos oman kunnan alueella toimii paikallisyhdistys.  Tätä sääntöä rikottiin, kun päätettiin, että Kalajoen naapurikunta Merijärvi sai luvan värvätä jäseniä Kalajoen puolelta, vaikka  Kalajoella toimii eräs ehkä maamme parhaista paikallisyhdistyksistä.  Kalajoen Perussuomalaiset ry käytti vain sitä sääntöpykälää, joka antaa hallitukselle mahdollisuuden hylätä tai hyväksyä jäseneksi pyrkivän ihmisen. Kyseiset henkilöt olivat selkeästi eronneet yhdistyksestä, eivätkä edes pyrkineet uudelleen yhdistyksen jäseniksi, joten asiassa ei ollut ongelmia.  Ongelmia syntyi vasta, sitten kun aluesihteeri alkoi junailla näille ihmisille kiertoteitä.

Sääntöjen vastainen oli myös tämä kiertotie.  On myös selkeästi todettu, että saman kunnan alueella on vain yksi paikallisjärjestö. Se, että Merijärven yhdistykseen on hyväksytty toimialueeksi myös Kalajoki, kertoo ajatuksesta, että Kalajoen yhdistys aiottaisiin ajaa alas.  Ihan nyt suorata kädeltä voin todeta että yhdistyslain mukaan se ei kerta kaikkiaan onnistu. Rekisteröidyn yhdistyksen voi lopettaa vain yhdistys itse. Voi vakuuttaa että sellaisia suunnitelmia ei Kalajoella ole. Erottaakseen yhdistyksen piiristä, piirihallitus tarvitsee siihen syyn. Tuskinpa syyksi riittää se, että Erkki Ahoa ei ole hyväksytty yhdistyksen jäseneksi, vaikka se näyttää olevan suurin motiivi kyseiselle toiminnalle.  Kyseisiin sääntörikkomuksiin voi olla vain kaksi syytä. Täydellinen Kalajoen asioiden tuntemattomuus, tai suoranainen välinpitämättömyys siitä mitä yhdessä on sovittu.

Edelleen olen vääryyttä vastaan ja voin vain todeta, että meidät on petetty useamman kerran. Kun entinen puheenjohtaja Erkki Aho jätti sääntöjen mukaan vaaditun ylimääräisen kokouksen pitämättä, hän rikkoi tosi pahasti paikallisyhdistyksen sääntöjä. Piirihallitusta edustava Joukamo Kortesalmi lupasi järjestää ns. ”sovittelu kokouksen” toukokuussa, mutta jätti järjestämättä. Puoluekokoukseen asti odotimme, mutta kun mitään ei tapahtunut, järjestin itse kokouksen ja Pirjo Keronen rupesi järjestämään laiminlyötyjä paperiasioita kuntoon.  Puheenjohtajaksi tuli Reijo Karjalainen ja jäsenmäärä alkoi välittömästi nousta.  On oletettavaa, että myös kannatus nousi samassa suhteessa.  Viestitimme useaan otteeseen sekä puoluetoimistoo, että piirille tilanteen olevan ohi ja asioiden kunnossa. Näin todella näytti olevan, mutta jostakin meille tuntemattomasta syystä (ehkä Erkki Aho)  puolue jatkoi asian hämmentämistä. Puhuttiin Kalajoen tilanteesta, vaikka mitään tilannetta ei ollut.

Kalajoen Perussuomalaiset ry on rekisteröity yhdistys ja toteuttaa kaikissa toimissaan yhdistyslakia ja yhdistyksen sääntöjä. Sen virallinen asema Perussuomalaiset rp:n sisällä jää pahimmassa tapauksessa tuomioistuimen ratkaistavaksi, mutta tietysti toivomme asiassa sovintoratkaisua.

Kaikenlainen selän takana toimiminen yhteisiä asioita hoitavassa puolueessa on vähintäänkin hyvän tavan vastaista, joten sekä Joukamo Kortesalmen että Erkki Ahon toiminta on ollut tuomittavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti