maanantai 12. syyskuuta 2016

Miksi lehdistö vaikenee?


Tuulivoima kansalaisyhdistys ry:n puheenjohtaja Kalevi Nikula ihmettelee suuresti, että yhtään hänen kirjoittamaansa juttua tuulivoimasta ei ole julkaistu näissä Kalajoen lehdissä. Samanaikaisesti lehdet kuitenkin hehkuttelevat tuulivoima yhtiöiden propagandasta. Taitaa olla niin, että korruptio on Suomessakin voittanut, sillä vain totuus on tuon kansalaisyhdistyksen puolella.
En puutu tässä kirjoituksessa nyt ääniaaltojen terveydelliseen puoleen, koska sitä ei todellakaan ole Suomessa vielä riittävästi tutkittu, koska asia on Suomessa suhteellisen uusi. Kansainvälisiä tutkimuksia on kyllä lukuisia, mutta syystä tai toisesta niitä ei täällä noteerata. Jääköön tuo asia sitten odottamaan aikaa parempaa. Selvää kuitenkin on, että ihmiskorvan kuulemalla äänellä ei ole mitään tekemistä sairastumisriskin kanssa. Ääniaallot ovat huomattavasti laajempi kokonaisuus kuin se suhteellisen kapea taajuusalue, jonka ihminen voi kuulla. Toivottavaa tietysti olisi, että yhtään myllyä ei rakennettaisi ennen kun ollaan täysin varmoja, että on vain pelkkä sattuma, että useat ihmiset ovat sairastuneet juuri tuulimyllyjen käynnistämisen aikana. Hautajaisten jälkeen on myöhäistä katua.

Tuulivoimayhtiöiden toiminta ei missään tapauksessa ole rehellistä. Esitetään laskelmia, joissa kerrotaan, kuinka monen talon vuoden tarpeisiin riittäisi milloin mikäkin kova myrsky. Tosiasiahan on, että myrsky kun myrsky parhaimmillaan riittää vain sen myrskypäivän tarpeisiin, ja jos seuraavana päivänä ei tuule, niin yhteenkään mummonmökkiin ei tulisi edes valoja. Jokseenkin sama kun hehkuteltaisiin, kuinka moneen kerrostaloon salaman teho riittäisi.  

Ajatelkaapa tätä. Lähes kaikki Suomeen rakennettavat tuulimyllyt valmistetaan ulkomailla ja ne pystytetään ulkomaisin voimin. Suomalaisille jäävät vain aputyöt, joten kovin merkittää apua ei suomalaisten työttömyyteen näin saada. Jos näin saadaan aikaan vain häkkyröitä, jotka riipovat entisestäänkin tyhjiä veronmaksajien lompsia ja pitävät sisällään myös merkittävän terveysriskin, niin eikö tässä ole mitään mätää?

Kun nyt arvostelin tässä Kalajokista mediaa kovin yksipuolisesta informaatiosta, niin panen tähän linkin Pirjon blogiin, jossa on suora käännös saksalaisen energia-asiantuntijan kirjoituksesta saksalaisessa lehdessä.


Silleen se vaan menee. Ei synnytä tuulivoimalat energiaylijäämää, jota voitaisiin sitten tyynellä hyödyntää. Liian suuret hetkelliset tehot voivat olla jopa vaaraksi tälle sähköverkollemme, jota ei toistaiseksi ole rakennettu kuparisista ratakiskoista. 

 Tämä on tahallinen petos.

Tuulivoimayhtiöt syyllistyvät selvään petokseen kertomalla tuulivoimaloiden pitkistä käyttöajoista. Maailmalla yleensä tuulivoimaloiden keskimääräinen käyttöikä on 13,5 vuotta. Suomen olosuhteet ovat siinä määrin haastavat, että täällä ei todennäköisesti päästä edes siihen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ilman veronmaksajien tukea eivät myllyt pysty tuottamaan sen vertaa, että niiden rakentaminen saataisiin kuoletettua. Tietojeni mukaan Suomessa ei ole koskaan rakennettu tuulivoimalaa, joka pyörisi lähellekään noita tuulivoimayhtiöiden lupaamia käyttöaikoja. Niinpä minua huolestuttaakin se, että mistä löytyy niin mittavat kaatopaikat, joihin tuo massiivisesti rakennettu ongelmajäte sitten haudataan. Muistakaamme, että jokainen mylly sisältää tuhansia litroja öljyä ja tosi paljon lasikuitua. Tuulivoimayhtiöiden konkurssin jälkeen tuo kaikki, purkamisineen päivineen jää maanomistajien huoleksi. Varoitan jo nyt, että se ei ole halpaa.

Kaikkeen tähän toivoisin medialta kriittistä suhtautumista. Luulen, että Kalevi Nikula on valmis antamaan lisätietoja, samoin kuin myös minä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti