maanantai 26. tammikuuta 2015

Uskottava puolustuksemme


Kaikkihan me tiedämme, että joulupukki on olemassa. Ei siis ole lainkaan ihme, jos jotkut meistä uskovat myös puolustusvoimiemme loistavaan kykyyn torjua minkä tahansa vihamielisen maan hyökkäykset tänne Suomeen. Toki minäkin uskon siihen, että suurimman osan naapurimaista me pystymme kukistamaan, tai ainakin torjumaan, niin kuin talvisodassakin pystyimme. Jos nyt emme ota huomioon mahdollista Naton osallistumista näihin visionäärisiin selkkauksiin, niin melko varmaa on, että Norja ja Viro olisivat meille melko ”helppoja nakkeja”. Todennäköisesti myös Ruotsin pystyisimme aika kevyesti torjumaan, mutta siten tulee se iso mutta…

Paitsi että meillä on idässä todella suuri ja arvaamaton naapuri, niin siellä on myös sitä materiaalia sen verran, että puolustuksemme uskottavuus lepää kyllä enemmän diplomatian kuin sotaväen varassa. Nykyaikaisessa sodassa ei taida olla paljonkaan merkitystä sillä, onko puolustusministeri käynyt armeijan vaiko ei, sillä Suomessahan tuo sotilaskoulutuksen puute tuntuu olevan jo perinne. Tuskinpa hyötyä on myöskään pitkin metsiä laukkaavasta nuorisojoukosta, joka huutaa ”laukaus, laukaus”. Ei siinä opi edes kivääriä lataamaan, mutta väliäkö sillä, sillä ei nykyaikaista sotaa käydäkään kivääreillä. Maailmalta kantautuneiden tietojen perusteella siviilejä tapetaan sen verran, että jompikumpi osapuoli luopuu ja suostuu kohtuuttomiin rauhanehtoihin. Ikävä sanoa, mutta jos ei suurimman naapurimme nykyistä ”keisaria” saada pois virastaan, on maamme tulevaisuus aina vaarassa. Kyllä Venäjän kansan pitää tämä ihan itse huomata. Ei me täällä sille mitään voida, mutta onhan Venäjällä ennenkin keisareita kukistettu.

Ehkäpä tuo ikävä tulevaisuuden kuva aikanaan väistyy, mutta kyllä siihen saakka on varpaillaan oltava. Vitsi kertoo, että kun Kekkosen aikana olivat neuvostojohtajat ehdottaneet Suomen itärajan poistamista, oli presidenttimme todennut: ”Kyllähän se muuten kävisi, mutta taidan olla jo liian vanha mies johtamaan niin suurta maata.” Nyt on kokemus osoittanut, että ei siihen suurta kykyä tarvita, kun johtaa niin kuin sitä nykyisin johdetaan.

Suomalaiset ovat huolissaan siitä, että venäläiset ostavat maata Suomesta. Hyvin ärsyttävää se kyllä onkin, sillä se ei perustu minkäänlaiseen vastavuoroisuuteen. Minun mielestä se olisi ihan ok., jos Venäjä sallisi vastaavat kaupat suomalaisille, vaikkapa Karjalasta. Kun en ole riittävän tarkasti tuohon nykyajan taktiseen sodankäyntiin perehtynyt, en näe tässä sotilaallista mörköä, päinvastoin kun moni muu. Kyllähän se kieltämättä ihmetyttää, että esimerkiksi Ähtärin varikon ympäristö on nyt ollut kaupan kohde, mutta mitä sitten. Toivottavasti siitä on saatu hyvä hinta. Itse asuin vuosikaudet tuossa varikon läheisyydessä, enkä huomannut muuta ihmeellistä kuin huonosti rakennettuja vanhoja lautarakennuksia. Jos minun olisi pitänyt sotilaallista valvontaa siellä suorittaa, niin vähintään se olisi tuntunut hukkaan heitetyltä ajalta. Jos ei venäläisillä ole muuta puuhaa kun valvoa suomalaisia lautarakennuksia, niin koetetaan ihmeessä keksiä heille jotain ohjelmaa. Vaikka sotaharjoitukset tai ”Talvisota”-näytelmä. Tuovathan he vuosittain melkoiset rahasummat tähän maahan. Kiva lisätulohan tuon joutomaan myyntikin on. Meilläkin olisi pieni pala ihan siinä rajan läheisyydessä. Kyllä se voitaisiin myydä jos hinnasta sovitaan. 

 Ähtärin varikko

No oikeasti en osaa ottaa vakavasti tuon tapaista Venäjän uhkaa, vaikka moni siinä niitä mörköjä näkeekin. Omistusoikeuksista huolimatta se on edelleen Suomen maaperää, ja näille ”tonteille” rakennettavia rakennuksia valvovat Suomen viranomaiset. Jos taas käy niin, että venäläiset noilta alueilta voivat suorittaa suomalaisten valvontaa, niin hyvä niin. Oppivat näkemään, että täällä asuu hieman synkkämielinen, mutta rauhaa rakastava kansa, joka ei pienessä mielessäänkään aio uhata naapurimaitaan.

Suomalaiseen kulttuuriin kuuluu pelätä milloin mitäkin uhkia. Jos ei pelätä homekouluja tai maitoallergiaa, niin aina on sairaalabakteeri, ydinvoima ja tuulivoiman aiheuttama meteli, jota tosin ei kuulla kuin ihan vierestä. Onhan se jotenkin komeampaa pelätä Venäjää. Tätä etuoikeutta ei ihan kaikille maille suodakaan. Voidaanhan me levittää maailmalle tietoja, että kaikki tämä johtuu siitä, että Venäjä pelkää Suomea. Se olisi mahtavaa luettavaa maailman lehdistä, ja varmasti amerikkalaiset olisivat kateellisia. Lisätään sitten lyhyt video facebookiin, missä Putin tuo kukkia Niinistölle ja pyytää anteeksi Neuvostoliiton tuhmaa käytöstä sodan aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti