sunnuntai 24. maaliskuuta 2019

Tosielämää?

En todellakaan aina tiedä mikä on totta mikä taas ei. Ihmekös tuo, kun USA:n kansakaan ei tunnu käsittävän mitä maassa tapahtuu.  Monessa muussakin isossa maassa tuntuu olevan vaihtoehtoisten totuuksien muodostama ”uusi normaali”. Suurin osa ihmisitä ajattelee enemmän tunteella kuin järjellä, mikä tekee eräänlaisen kansallisuusaatteen tärkeämmäksi kuin faktat. Ihmeellistä on, että tähän tunnepohjaiseen ”totuuteen” uskotaan silloinkin, kun oikeat faktat ovat tiedossa.  Sellaista uskoa on aika vaikea edes oikeilla faktoilla murtaa.  
 

En minä väitä rakastavani mitenkään erityisesti ulkomaalaisia enkä pakolaisia, mutta kun olen saanut yliopistossa kohtuullisen hyvän matemaattispohjaisen koulutuksen, olen pyrkinyt tarkastamaan faktat kaikista väitteistä, joita olen kuullut.  Eniten vääriä tietoja näyttää liikkuvan aina silloin, kun puhutaan pakolaisista tai maahanmuuttajista. Faktat kertovat, että maahanmuutto - kaikissa niissä maissa, joissa se on merkityksellistä, kuten esimerkiksi Sveitsissä - se on tuonut mukanaan lähes pelkkää hyvinvointia.  Sveitsissä joka neljäs asukas on maahanmuuttaja... seassa myös useita suomalaisia.  Suomalaisia asuu ulkomailla lähes pari miljoonaa.

Tiedän kyllä, että näiden faktojen lateleminen on melkein kun heittäisi ”helmiä” sioille, mutta en malta olla kertomatta vielä yhtä asiaa.

Suomessa ulkomaalaisten perustamat yritykset ovat menestyneet paremmin kuin vastaavat suomalaisten perustamat yritykset. On myös totta, että suurin osa Suomessa yli viisi vuotta asuneista ulkomaalaisista on työllistynyt.  Kokonaisuudessaan ulkomaalaisten maksamat verot riittävät hyvin kattamaan kotouttamisesta aiheutuvat kustannukset.  Voidaankin siis sanoa, että ulkomaalaiset maksavat itse kotouttamiskustannuksensa.

Kun olin tutustunut tilastomatematiikkaan ja ulkomaalaisten rasistiseen kohteluun, minusta väkisinkin tuli ”suvakki.”  Varmaan tähän vaikutti myös se, että itsekin olen pakolainen ja asunut myös ulkomailla. Täällä Suomessa sain kantaa ”ryssän lapsen” leimaa, vaikka olin syntyperäinen suomalainen.  Ruotsissa olin taas ”helvetin suomalainen.”  Hyvin helposti siis otin tuon suvakin takin päälleni, sillä mitkään tosiasiat eivät puhuneet sen puolesta, että pakolaisista olisi haittaa Suomelle.  

Joskus kun keskustelen - tai ainakin yritän keskustella - näistä asioista jonkun maahanmuuttoon kielteisesti suhtautuvan kanssa, luulee hän antaneensa kovinkin paljon periksi sanoessaan, että ”työperäinen maahanmuutto on hyväksyttävää.” Sitten onkin taas suojakilpi edessä, kun kerron, että kaikki maahanmuutto on työperäistä, sillä tosiasiassa kaikki ”mamut” ovat työmarkkinoilla viiden vuoden sisällä maahan saapumisestaan.

Tiedän, että en ole ainut, joka tietää nämä asiat, mutta olen niitä harvoja, jotka ovat pystyneet voittamaan omien ennakkoluulojensa vastarinnan.  Varsinaisesti maahanmuuttovastaisia puolueita ei tosiasiassa kovinkaan monta ole, enkä usko, että puolueiden johtajat eivät myöntäisi sitä tosiasiaa, että me tarvitsemme maahanmuuttoa.  On kuitenkin herkullista vedota tietämättömien ihmisten tunteisiin ja saada heidät pelkäämään ulkomaalaisia. Maahanmuuttajilla pelottelu on eräs tapa kerätä ääniä, sillä pelko on se elementti, joka saa ihmisen käyttäytymisen muuttumaan vaikkapa rasistiseksi.  Moni kunnon ihminen on sortunut tuohon lankaan, ja se on todella surullista.

Ajattelin, että en mainitse tässä kirjoituksessani enää yhtään puoluetta, mutta jotenkin vain tuo ”persujen” propaganda on niin paksua, että se saa mieleni kiehumaan. Jokaisessa puolueessa on kuitenkin hyviä ja huonoja asioita, minun mielestäni jopa perussuomalaisissakin.  Rasismi ja natsimielisten ryhmien sisällä pito on tietysti pahasta, mutta minun mielestäni tuulivoiman vastustaminen on hyvä asia.

Tätä kirjoittaessani sain viestin, että joku natsimielisen huligaaniryhmän jäsen oli hyökännyt ulkoministerin kimppuun.  Jos tämä on totta, se on sikamaista ja kertoo tästä suomalaisesta turvallisuustilanteesta melkein kaiken. Jos se taas ei ole totta, on kyseessä esimerkki valeuutisesta, jolla yritetään luoda pelon ilmapiiriä. 

   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti