perjantai 29. maaliskuuta 2019

Persun peijoonit

Jotenkin on surullista, että joudun luokittelemaan kahden haitallisimman puolueen joukkoon kaksi puoluetta, joiden ideologiaa olen joskus kannattanut. Tai oikeastaan se on niin, että se ideologia on jotain, mitä kannatan edelleen, mutta näillä puolueilla ei siitä ole mitään jäljellä. Ikään kuin puolue olisi liukunut alta pois kuten olen usein sanonut.  Vihreys oli vain aate, joka hävisi puolueen politisoituessa, ja perussuomalaisten luistamisen hallituskelvottomaksi tietävät varmaan useat, jotka seurasit Jyväskylä puoluekokouksen tapahtumia. Nykyiset perussuomalaiset eivät enää ole se sama porukka, jonka perustavassa kokouksessa itsekin olin mukana.

  
Varmasti olisin sijoittanut perussuomalaiset kaikkein haitallisimpien puolueiden joukkoon, mutta kun asiaa tarkemmin ajattelin, niin eniten siitä on haittaa vain oppositiossa räksyttäesssä.  Kuten sanoin, puolue on hallituskelvoton varmasti kaikkien muiden puolueiden mielestä, joten mitään kansallisesti vaarallisia päätöksiä se ei pysty tekemään. Jonkin verran se kuitenkin saattaa vaikuttaa eduskunnan päätöksentekoon, varsinkin, jos sen kannatus edelleen roikkuu yli 10% tietämissä. Näinhän saattaa hyvinkin tapahtua, sillä likikään kaikki kansalaiset eivät edes tajua persujen muutosta.  Yleensä minä puhunkin halla-aholaisista, vaikka hyvinkin saattaa olla, että joukossa on muutamia kunnon ihmisiä.  Lähellä kymmentä prosenttia on kuitenkin rasistien määrä Suomessa, ja puolueen peruskannattajat löytyvät nykyisin tuosta joukosta. 

Tällä hetkellä halla-aholaiset eivät siis juurikaan ole haitaksi yhteiskunnalle, vaikka olenkin luokittelut sen haittapuolueiden kastiin.  Suurin haittahan puolueesta syntyisi vasta silloin, kun jonkin ison työtapaturman seurauksena puolue onnistuisi livahtamaan hallituksen ovesta sisään.  Se ei liene kuitenkaan nykypolitiikalla mahdollista. 

Kuten jo edellisessä kirjoituksessani mainitsin, niin jokaisessa puolueessa on jotain hyvää. Nykyisten perussuomalaisten politiikasta tai puheenjohtajistosta en kaivamallakaan onnistu kaivamaan kovin suuria ahaa-elämyksiä.  Sellaiseksi täytyy kuitenkin laskea taistelu tuulimyllyjä vastaan.  Yritän tässä kirjoituksessa olla mahdollisen objektiivinen, joten ammattimiehenä on pakko myöntää, että tuulivoima on paitsi haitallista, niin myös hyödytöntä ja kallista. Tuulimyllyt ovat se asia, jota ei tähän maahan tarvita, eikä muutakaan haittamaahanmuuttoa, jollaiseksi minä lasken esimerkiksi jo kerran Saksa konkurssin tehneiden tuulimylly-yhtiöiden tulon Suomeen. Jos puolue vielä oppisi ymmärtämään muun maahanmuuton hyödyllisyyden, voisin poistaa sen kokonaan haittapuolueiden listalta.  Toistaiseksi se kuitenkin tässä minun luettelossani on ja tiukasti, siitäkin huolimatta, että uskon ainakin osan ihmisistä ymmärtävän, että kenenkään ei kannata äänestää hallitukseen kelpaamatonta puoluetta.

Kyllä se toistaiseksi tässä maassa on niin, että ellet edes kelpaa hallitukseen, ei sinulla ole kovin suurta vaikutusvaltaa ja ääni on melkein kuin hukkaan heitetty.  Lähes kaikkien eduskuntapuolueiden on aina lähdettävä ajatuksesta, että hallitus on pyrkinyt kansallisesti parhaimpaan ratkaisuun.  Se ei aina miellytä kaikkia, mutta mitään ei kannata vastustaa vain vastustamisen vuoksi.

Silloin pääsee vain tähän haitallisten puolueiden luetteloon. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti