torstai 22. joulukuuta 2011

Puhelinyhtiöiden kauniit puheet

On se hyvä, että puhelinyhtiökin tarjoaa laajakaistaliittymää. Se olisi erittäin hyvä apu, kun täällä nk. katvealueella ei oikein mikään nettiyhteys tunnu pelittävän. Näin se on, ei pelitä kaikista lupauksista huolimatta. Herra Sakari Saunalahti ei meinannut millään suostua irtautumaan sopimuksista, vaikka vaimoni pystyi aukottomasti todistamaan, että ei päässyt nettiin ei. Olettehan te päässeet kerran viikossa, sanoi Sakari Saunalahti ja kirkkain otsin vaati maksua koko kuukaudesta... aina vaan.

Tokihan se asia sitten järjestyi, kun ihan paperinen kirje lähetettiin itselleen ylipääjohtajalle. Ei vastannut herra johtaja itse, mutta pani kuitenkin juoksupoikansa pyytämään anteeksi ja purkamaan sopimukset.

"Meillä on keinot", sanoi herra DNA, ja lupasi kahdeksan kaunista ja paljon muuta hyvää. Ja minä tietysti syyttämään vaimoani Pirjoa, että sinulla vaan ei kone toimi, kun taaskaan ei näyttänyt antennista huolimatta toimivan. Ja voi hitto... ei toiminut minullakaan melkein tuliterässä läppärissä. Joskus toimi, joskus ei... Kauniit puheet olivat jotenkin unohtuneet ja pelkkää ymmärrystä löytyi.
"Joo, ei siellä toimi ei... pitäisi tehdä sitä ja tätä... ja lautasia rakentaa.

Ei hitto, ei se noin voi mennä...

No sehän oli melkein kuin taivaan lahja, kun puhelinyhtiön äijä soitti ja teki oikein makean tarjouksen kiinteästä laajakaistayhteydestä. Melkein jo onnistui myymään liittymän Pirjolle. Olisi onnistunut minullekin, jos vain jotenkin olisi voinut luottaa lupauksiin.

"Sano sille äijälle, että otetaan, jos tekee sen tarjouksen paperilla, tai kirjoittaa vaikkapa sähköpostiin."

"Ei se käy", sanoi herra puhelinyhtiön kaupparatsu. "Meidän tapamme toimia on sellainen, että soitellaan ja lupaillaan, mutta mitään todisteita ei lupauksista saa jäädä." "Voi voi", sanoi vaimoni, "mutta kun meillä on niin huonoja kokemuksia noista puhelimessa annetuista lupauksista, kyllä pitäisi saasa kirjallisena." "Ei, ei sovi mitenkään", toisteli herra kaupparatsu, "kun se ei ole meidän tapamme toimia." "Onpa surullista", sanoi Pirjo. "Tämä kauppa kovasti kiinnostaisi, mutta kun olen sen verran viisastunut, että en enää tee kauppoja pelkkien puheiden perusteella. Enkä ainakaan puhelimessa."

Niin siinä kävi, että kauppa jäi tekemättä ja varmasti kumpaakin osapuolta harmitti. Vaikea nainen tuo vaimoni Pirjo... oikein vaikea, mutta hyvä niin.

Olen sitä mieltä, että jos joku ei uskalla panna tarjoustaan paperille, ei oikein ole edes tarkoitus seisoa puheittensa takana.

Onkohan se ihan oikeasti puhelinyhtiön antama ohje, että puhukaa mitä tykkäätte, kunhan pidätte huolen, että ette jää valheista kiinni.

Ai niin, että on kotisivut... Joo. Onhan meilläkin kotisivut. Kotisivut vaan eivät tee kauppoja keskenään.

2 kommenttia:

  1. valehtelu ei ole sallittua ja firmat tarkkailee myyjiään tarkasti, siitä mitä puhutaan. kaikki puhelut nauhoitetaan ja firmoille tulee usein sellaisia ongelmia, mitä eivät halua, valehtelevista myyjistä. valiettavasti sellaisia kuitenkin voi olla olemassa.

    se minkätakia eivät halunneet paperilla asioita vaan, että asiat sovitaan puhelinessa on se, että se ei ole yleinen käytäntö siten, että Myyjä sisi provikkansa. myyjää kuitenkin kiinnostaa oma palkkansa 30min puhelun jälkeen. Myyjä voisi lähettää paperia, jos sovittaisiin, että sen jälkeen myyjä soittaa ja sopii asian puhelimessa. Jotta saa palkkansa. Tämä on yleinen käytäntö.

    Ainahan kyllä puhelut nauhoitetaan ja puhelintilauksista tulee postia kotiin myöhemmin siitä, mitä ollaan sovittu. Niissä on aina myös 14pv lain palautusoikeus.

    Yleensä puhmyyjät ei valehtele, mutta hyvät myyjät osaavat esittää asiansa niin, että asiakas tekee ratkaisunsa hyvien fiilisten mukaan, eikä niinkään sopimuksen pykäliä tarkkaan kuuntelemalla

    VastaaPoista
  2. Siis yleensä pyhmyyjillä ei ole tarpeeksi keinoja tai oikeuksia lähettää jotain sopimusta kirjallisena, siten että saisivat palkkansa. tietoa voivat löhettää sähköpostilla, mutta sopiminen tapahtuu puhelimessa. allekirjoitus henkilötunnuksen mainitsemisella nauhoitettuun puheluun.

    oletin nämä asiat kun on iso firma saunalahti kyseessä. voi tietysti olla jotain muutakin olemassa

    VastaaPoista